In dit onderdeel van de online shop kunt u achtereenvolgens de volgende onderwerpen vinden:

* Verlichting

* Timers

* Verwarming

* Thermo- en hygrometers

* Beluchting

* Opvoerpompen 

* Misters


Verlichting


Terrated ledbuis met armatuur, kabel en stekker

Wij werken de laatste tijd erg graag met Ledlicht. Deze hebben onze voorkeur omdat ze energiezuinig zijn (Klasse A of AA), lang mee gaan, veel licht geven, klein -  en vooral betaalbaar zijn! Wij gebruiken uitsluitend K 4000 vanwege de heldere daglichtkleur waar onze natuurlijke inrichtingsproducten, de planten en de kikkers goed in uitkomen. Een ander voordeel is dat u met dit systeem  ook geen reflector nodig heeft! U heeft voor inbouw in de lichtkap of op het paludarium verder niets nodig. De stekker met kabel, eventuele koppelkabel naar (maximaal  20) andere ledbuizen worden meegeleverd. Om de lichtbronnen goedkoop te houden leveren we maar één lengte (meerdere buizen zijn echter koppelbaar) voor de fantastische prijs van nog geen 10 Euro.

220/240 volt, 6 watt, 600 Lumen, niet dimbaar. Lengte buis 54 cm.  bruto voor inbouw 64 cm.

€ 9,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Terrated ledpaneel

Wij werken de laatste tijd erg graag met Ledpaneeltjes. Deze hebben onze voorkeur omdat ze energiezuinig zijn (Klasse A of AA), lang mee gaan, veel licht geven, klein -  en vooral betaalbaar zijn! Wij gebruiken uitsluitend K 4000 vanwege de heldere daglichtkleur waar onze natuurlijke inrichtingsproducten, de planten en de kikkers goed in uitkomen. Een ander voordeel is dat u met dit systeem  ook geen reflector nodig heeft! U heeft voor inbouw op het paludarium wel een verlengsnoer, 2 verbindingsklemmen en een waterdicht kastje nodig. Zie pluspakket. De stralingshoek is 160 graden. De maten zijn de maten van het lichtgevende gedeelte van de lamp. Zet de lamp op plastic / rubber afstanddoppen van enkele millimeters voor de ventilatie! Bij mobiel bestellen worden de verschillende afmetingen, wattage en lumen niet getoond. Graag met een vaste computer bestellen of vraag meer informatie via het contactformulier. Jammer genoeg gaan de lampen maar ongeveer 2 jaar mee en dat is minder dan de oneindige belofte van de fabrikant. maar toch..... een fantastische lamp voor het geld!!!!!

€ 28,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Pluspakket voor ledpaneel.

Voor het aansluiten van een ledpaneel boven op uw paludarium heeft u het volgende nodig:

* 4 plastic dopjes, deze plakt eenvoudig met de plaklaag op de onderkant van het paneel zodat er lucht kan circuleren en het glas van het paludarium niet te warm wordt.

* 2 verbindingsklemmen

* spatwaterdicht verbindingsdoosje

* verlengsnoer met stekker.

Dit totale pakket koopt u bij ons voor € 9,90

 

€ 9,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Timers


Hobby secondentimer voor o.a. besproeiing.

Deze secondentimer van het merk Hobby heeft het voordeel dat de timer per seconde nauwkeurig kan worden ingesteld. Wel zo makkelijk met een automatisch sproeisysteem. Maar natuurlijk ook voor andere doeleinden geschikt.  

€ 19,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Verwarming


Visitherm heater Mini 10 watt

Onze favoriet! 25 watt kleine heater voor in het paludarium met een waterhoogte van minimaal 4 cm. Kan prima weggewerkt worden in een bodem van een "filtermat" (bijvoorbeeld Dendroplate).  

€ 24,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Visitherm heater 100watt

Wij leveren ook instelbare heaters met een thermostaat die instelbaar is op een bepaalde temperatuur met een wat groter vermogen. Speciaal voor koele kamers. Let wel op extra condensvorming. Vooralsnog hebben we alleen de 100 watt uitvoering omdat deze het meest gangbaar is.  

€ 25,00

 • Uitverkocht

Thermo- en hygrometers


Thermometer

Prima Thermometer voor paludariums en dergelijke.   

 

€ 8,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Beluchting


Regelbare ventilatieset compleet

Onze favoriet wat betreft ventilatoren! Regelbare 12 volt ventilatie-set compleet met 4 weg aansluiting en met 2 ventilators inclusief verlengkabel van 2 meter en uitbouwmogelijkheid naar 4 ventilators (en met extra connector zelfs tot maximaal 6 ventilators).  "Eigen merk".

 

€ 36,00

 • Uitverkocht

Losse ventilator

Losse ventilator voor uitbouwmogelijkheid ventilator-set compleet."Eigen merk".

 

 

€ 6,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Opvoerpompen


Opvoerpomp Sicce Micra en Micra plus voor o.a. watervalletjes.

Onze favoriet vanwege de extreem lage waterstand waarop de pomp nog zonder problemen werkt. Bij 4 cm waterhoogte (bijvoorbeeld door een zelf gemaakt gat in een filtermat /Dendroplate) werkt de pomp nog zonder problemen. De micra pompt tot 60 cm hoog en de micraplus tot 1 meter 20.  De pompen zijn via een schuifje instelbaar. De micra plus is echter alleen geschikt voor de wat grotere watervallen.

€ 36,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Slang voor opvoerpompen

Wij gebruiken grijs/zwarte slangen voor opvoerpompen i.p.v. groene. Dit doen we omdat wij geen slang willen zien. Wij werken de slang altijd weg in de decoratie en dergelijke. Mocht er dan toch een stukje slang zichtbaar zijn da valt de slangkleur groen erg op en onze kleur nauwelijks of niet!

 

 

€ 3,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Misters


Hobby Hygro systeem

De naam is een beetje mis(t)leidend. Het is eigenlijk een fogger of een mistapparaat, maar dan wel een hele mooie en vrij nieuw op de markt. Dit systeem is een digitaal en betrouwbaar systeem om een waterval van mist in het paludarium te creëren dat door een aantal mensen mooi gevonden wordt. Het zorgt voor een snelle stijging van de luchtvochtigheid die echter ook weer redelijk snel verdwijnt omdat de hoeveelheid water minder is dan bijvoorbeeld een beregeningsinstallatie. Het waterreservoir heeft een inhoud van 4 liter. De duur en de intensiteit van de mist kunt u zelf bepalen en het apparaat schakelt vanzelf uit bij een lege tank. Het voordeel is ook dat dit apparaat een vrij lange flexibele slang heeft die dunner is dan bij apparaten van een ander merk en daardoor makkelijk te installeren is. Volledig "plug en play". Gebruik wel kalkvrij water! wel leverbaar maar iets langere levertijd van circa 5 dagen.

€ 69,90

 • Uitverkocht