November 2022

In verband met efficiëntie verplaats ik de komende 2 maand het kikkerbestand thuis naar de zaak aan de Hofveen 3 in Eibergen.  

 

De ouderdieren kunnen dan beter gemixt worden met de dieren in de zaak zodat in elke bak een leggend stel zit. Ook de werkzaamheden kunnen dan op 1 locatie geconcentreerd worden zodat de medewerker en de stagiairs wat uitdagender werk hebben want tot voor kort waren alle eieren, larven en jonge dieren thuis. Vrije tijd had ik ook daarom niet. 

 

Deze "lege" prachtige paludariums (12 van 40 x 40 x 40 en 8 dubbele van 60 x 45 x 45 staan inmiddels op marktplaats.

 


1 en 2 oktober 2022

 

Afgelopen 1 en 2 oktober werd de vivariumbeurs gehouden.

 

In samenwerking met Frogsandmore en Dendrobatidae Nederland hadden wij 3 geschakelde stands in een hoekopstelling.

 

Dit was een geschikt concept en veel bezoekers wisten ons dan ook te vinden.


september 2022

 

 

Regelmatig komen we iets tegen op beurzen dat onze aandacht trekt. Vaak weten we ons te bedwingen want dieren hebben hun verzorging nodig en impulsaankopen zijn niet goed.

 

Deze keer - in Hamm - gingen we voor de bijl! 

 

Juli 2022

Per 1 juli heeft - na het behalen van een mooi diploma - onze bedrijfsleidster een uitbreiding van contract gekregen. Wij zijn er erg blij mee. Op deze manier kunnen we de dieren nog beter verzorgen, meer aandacht aan de klanten en stagiairs geven en wat pro-actiever gaan werken.

 

 

 

 

(C) Schilderij van haar.


Juni 2022

Wij hadden wat problemen met voldoende en constante aanvoer van bolmos / pluisjesmos. Zeker in de zomer. Dit lijkt nu opgelost door een directe periodieke import. Ook zilvermos en platmos importeren we van dezelfde buitenlandse firma. 

Het is nu hopelijk blijvend op voorraad! 


Mei 2022

Natuurlijk kunt u uw kikkerlarven met van alles en nog wat voeren. We hebben gemerkt dat REPTOFROG een goede basis is. Inmiddels hebben we het in ons assortiment opgenomen. 


April 2022

Na lang nadenken en experimenteren is in samenwerking met frogsandmore een nieuw product ontstaan: boomvarengruis met een natuurlijk bindmiddel dat langdurig (jarenlang) intact blijft en vocht vasthoud >>>>

de kant en klare boomvarenplaat op maat. Zie de mossontreefern producten op deze site!


Februari 2022

De laatste tijd bestaat onze klantenkring toenemend uit liefhebbers van flessentuinen-, wabikusa- en Baiosphere- liefhebbers. Om deze (vaak beginnende) liefhebbers van dienst te kunnen zijn maken we deze aanvulling op onze site. 

 

Begin maart zal dit onderdeel volledig zichtbaar en operationeel zijn. Wij richten ons dan op volledig ingerichte producten maar natuurlijk ook losse inrichtingsproducten en geschikte plantjes. 

 

Hier een voorbeeld van ons eigen flessentuin op het bureau op ons kantoor.

 


Januari 2022

We zijn weer fris aan het nieuwe jaar begonnen!

 

 

 

 

 

Foto: alle rechten Kim Spannenberg (medewerker terrated.nl).


december 2021

In deze overgang van 2021 naar 2022  is het weer erg druk met het verzenden van pakketten. Wij proberen de voorraad steeds aan te vullen maar het is nogal onvoorspelbaar wat goed en minder goed loopt. Er hoeft maar een positief advies over een plant of dergelijke op facebook te komen en binnen een dag is dat item uitverkocht. Geen nood meestal worden bijvoorbeeld planten binnen twee weken weer aangevuld. Hou deze site dan gewoon in het oog.


oktober 2021

Wij kweken al enige tijd een aantal soorten terrariumplanten op boomvaren. Het voordeel is dat deze plantjes met het varenwortel en al in een nieuw of  draaiend paludarium op de grond kunnen worden gelegd of met een tandenstoker of iets dergelijks op de zij- of achterwand kunnen worden geprikt. Bij voldoende vocht groeien deze plantjes gewoon verder en na enige tijd is niet meer te zien dat het er neergelegd of opgeprikt is. Zij hebben daarin een voorsprong op de planten die eerst uit de pot moeten worden gehaald en dan op de grond of in de zij-of achterwand worden geprikt.

 

Op de foto hieronder (op de levende wand) ziet u de uitgroei van 2 stukjes boomvaren met daarop Ficus montana. 

 

De komende maand zijn deze plantjes als een soort promotie in de aanbieding.

Normaal zijn ze duurder. 

 

Voor een bestelling kunt u kijken onder: * Marcgravia peru / green * Ficus columbia

* Ficus montana q. * Ficus panama

* Pyrossia nummularifolia.


augustus 2021

De levende wand in mijn kantoortje groeit natuurlijk in deze vakantietijd  gewoon door.

 

De geplaatste foto is van augustus 2021. Wanneer u naar beneden scrolt kunt u zien hoe de wand er een paar maand geleden bijstond.


juni / juli 2021

Kleinkind, vaccinatie, pakjes, vakantie van stagiair(e)s. Kortom duizenden dingen waar ik hier niet over kan schrijven.

 

Kom ik bij de dierenarts voor de vaccinatie van de kat .....  zie ik daar een niet al te uitbundige gatenplant met 1 nieuw prachtig blad.

 

Kortom: de mooie dingen kun je overal zien.


Mei 2021

Wij hebben weer een aantal nieuwe planten (vooral orchideeën), inrichtingsproducten en toebehoor in de webshop. We willen niet "alles" kunnen verkopen maar willen voor de beginnende en gevorderde liefhebber  toch een behoorlijke basis aan producten - waaronder planten - bieden. 


April 2021

JBL LED Solar Natur

 

Wij hebben er lang over gedaan om naast onze betaalbare lichtsystemen een echt goede ledlamp te kiezen. We kozen voor JBL. Dit systeem heeft alle mogelijkheden zoals dimmen, op en ondergaande zon, controler en naast onze voorkeur van de lichtkleur 4000 K heeft deze lamp ook andere mogelijkheden en een extreem hoge actieve fotosynthetische straling (PAR). Plug en Play.


Maart 2021

Hoewel orchideetjes niet de makkelijkste planten zijn voor een paludarium hebben wij ze toch in ons assortiment opgenomen omdat ze wel erg mooi zijn en met wat gepaste aandacht wel te houden zijn in een paludarium. Omdat vrijwel alle soorten die wij verkopen epifytisch zijn verkopen wij ze niet in potjes maar op kurk.


Februari 2021

Er is veel vraag naar mosjes. Vooral doen ze het goed op onze boomvarenproducten.  Dus vanaf nu leveren we ook deze 3 bekende mosjes in de gangbare cups. Schoon mos in een prima gekweekte kwaliteit! . Zowel te gebruiken in het aquarium als in het paludarium. Javamos (links) watervorkje (midden) en een levermos-                                                                          soortje rechts. 


Januari 2021

Van rust is geen sprake. Door de "lock down" is de zaak - op het afhalen van voedseldieren na - gesloten. Daarentegen hebben wij het extra druk met de webshop. Wij zijn natuurlijk niet de enge. Iedereen wil spullen in huis en Myparcel, onderdeel PostNL, kan nauwelijks het aanbod aan. Wij hebben midden januari zelfs de website voor planten een week moeten sluiten omdat we de vraag niet meer aan konden.


December 2020

Hopelijk wordt het de komende maanden wat rustiger met internetbestellingen en paludariums bouwen. Ik moet we weer nodig richten op het kweken. Daar is rust, tijd en goede voeding voor nodig. Drie dingen wat er een beetje bij ingeschoten is. 


Oktober 2020

Dezelfde wand als augustus maar dan na 2 maand


Augustus 2020

Soms heb ik nieuws dat niets met kikkers of paludariums te maken heeft.

 

Zie hier een ondersoort van de extatosoma tiaratum of - in het Nederlands - de flappentak. 

 

Het is wel een wat moeilijker soort en hij kleurt alleen in een bakje met veel wit materiaal zoals berk, rendiermos en dergelijke.

 

Van 1 vrouwtje heb ik uiteindelijk 2 eieren groot gekregen waarvan hier een van de twee is afgebeeld.

 

 


Juli 2020

We leveren (nog?) geen levende wanden. Maar voor mijn kantoorgedeelte vind ik het wel leuk om te experimenteren. "De wand" - van 4 cm dikke boomvarenplaten" - is nog lang niet klaar. Er komen nog wat planten op en ik laat de rest bemossen.

 

Links van de tussenwand ziet u nog net de bescheiden kikkerruimte.

 

 

 Juni 2020

De afgelopen maanden hebben wij - mossontreefern.com een gezamenlijk initiatief van Frogsandmore.nl en terrated.nl - al onze resterende boomvarenmateriaal verwerkt, gesorteerd, in kuubkisten verpakt en naar een andere gemeenschappelijke opslagruimte gebracht. Door internationale aandacht voor ons duurzaam verkregen boomvarenmateriaal is de vraag die er al bestond inmiddels groter geworden. Hier ziet u een foto van een deel van het transport.

 

Ander nieuws: De twee stagiairs zijn inmiddels gestopt. Thijmen en Kim zijn inmiddels geslaagd. Van Kim kreeg ik het volgende cadeau: een geschilderde V. benedicta die zij daarvoor al eens op de foto wist vast te leggen!

 


Mei 2020

Kikkertjes. Het blijft toch fascineren zo'n hobby. Wij hebben ook kleine soorten, maar bieden die nog niet in echt in grote aantallen aan. U kunt wel informeren naar de beschikbaarheid van R. reticulatus, R. amazonicus rood, R. benedicta en R. fantastica. Deze worden mondjesmaat aangeboden. 

 

Hier de R. reticulatus (foto Kim, stagiaire).


April 2020

Door de huidige situatie in verband met  het caronavirus vragen wij klanten geduld en begrip.

 

Bestellingen via de site zijn verviervoudigd en daardoor ben ik extra druk om alles netjes in te pakken en op tijd weg te doen. Ook de vervoersdienst heeft het extra druk dus om die reden kan het een dag langer duren dan normaal. 

 

Bezoek zoals altijd alleen op afspraak en niet meer dan 2 personen tegelijk, liever nog één persoon. Volg bij binnenkomst de instructie van de medewerker.


1 maart 2020

Sinds de kas af is ontstond er een ware run op terrariumplanten. Ook door het afronden van 3 projecten van paludariums moest ik het plantenbestand plunderen. 


Februari 2020

Eindelijk is de kas klaar en staan de eerste planten er in.

Ik zal de komende dagen foto's maken van een paar nieuwe soorten en ze op de site zetten.


December 2019 / januari 2020

Eindelijk is het kasje in het bedrijfsgebouw zo goed als klaar. De waterdichte vloer en de plantentafels worden de komende weken geplaatst en dan kan ik de planten sorteren en weer op de site zetten. Ook het verkrijgen van de sinds 14 december verplichte plantenpas is nog een te nemen hobbel.


November 2019

Aangenaam verrast was ik toen ik van mijn zoon deze foto kreeg. Tijdens een bezoek aan de botanische tuin van Hamburg zag hij bij binnenkomst een paludarium in aanbouw met onze mossontreefern producten: Stammetjes en boomvarenschroot op de boden, zij- en achterwanden. Ik ben benieuwd hoe het er over een paar maand uitziet!


Oktober 2019

Nog net in oktober werd de stand voor de vivariumbeurs 2019 in orde gemaakt. De vivariumbeurs is denk ik wel - naast de kikkerdag - mijn favoriete beurs!


September 2019 

U denk natuurlijk dat er weinig activiteiten zijn bij mijn bedrijf maar op dit moment ben ik druk met het plaatsen van een uitbreiding van de verdiepingsvloer in mijn bedrijfsruimte. Vervolgens komt op een soort loft van 20 m2 een kleine plantenkas  om mijn stekken op te kweken.  

Klanten moet ik nog even teleurstellen want ik kan de vraag naar planten nauwelijks aan. Vermoedelijk dat er pas in januari 2020 weer voldoende aanbod is!


augustus 2019

Deze maand een aantal projecten afgerond. een drietal showbakken met de klant ingericht en afgeleverd. De lichtkap wordt nog nageleverd. Mogelijk dat ik tijdelijk met deze activiteit moet stoppen tot december 2019 vanwege o.a. uitbreiding van de verdiepingsvloer in het bedrijfspand en de hoeveelheid beurzen.


juli 2019

Soms is nieuws maar heel klein. Ik heb al een poosje "trompetnoten" en "filmpotjes" in het assortiment. Deze zijn samen ideaal voor het eitjes leggen en/of larven deponeren door kleine kikkersoorten. Per soort even kijken of ze verticaal, horizontaal of schuin geplaatst moeten worden en of er wel of juist geen water in het filmpotje moet. 


juni 2019

Nieuwe D. tinctorius

 

Sinds de beurs in Hamm lopen er 3 D. tinctorius Tumucumaque in een van mijn showbakken. Het zijn een van de eerste nakomelingen van legale exemplaren. Nu maar hopen dat ze ook voor nakomelingen zorgen!


Mei 2019

Inmiddels is het Certificaat "Houder van herpeten" binnen. Doordat ik mij voor een bepaalde tijd had ingeschreven bij de RVO had ik al tot 2020 uitstel om de juiste vakbekwaamheid te behalen om überhaupt kikkers te mogen verkopen. Die stap is nu gezet.

 

Daarnaast zijn al geruime tijd zowel mijn bedrijfspand als mijn woonhuis ingeschreven (bij het RVO) als locatie waar kikkers worden gehouden en gekweekt. Dus doe stap was al gezet.

 

Ik administreer de herkomst, locatie en verkoop van kikkers.

 

Ik heb een protocol dagelijkse gezondheidscheck dieren en de nodige quarantaineruimtes.

 

Volgens mij is nu alles in orde en ben ik volgens de wet bekwaam en bevoegd bevonden om kikkers te verkopen en heb ik de boel op orde.


April 2019

Inmiddels zijn de "showbakken" in de "showroom" voorzien van door onszelf ontwikkelde eenvoudige functionele kastjes. De horizontale delen zijn van hardhout multiplex en de staande delen van een type dun steigerhout. Er is een extra plank in het kastje dat bedoeld is om het elektrisch gedeelte (boven) te scheiden van het sproeivatgedeelte.

 

Vrijwel alle klanten die bij ons een - al of niet - compleet ingericht paludarium kopen hebben zelf een kastje. Toch bieden wij aan op bestelling een op maat gemaakt kastje te leveren. Dit kan in steigerhout, aluminium met Forex, evenals specifiek gemaakte kastjes door een meubelmaker zijn. Vooral voor hoek of delta-paludariums is een kant en klare kast wel zo makkelijk.

 

Er is enige levertijd. Vraag vrijblijvend een offerte.


Het is voorjaar en er zijn weer volop planten voor uw paludarium!


Maart 2019

Tinctoriussoorten zijn niet bang. Ze zijn ook vrijwel altijd te zien. Daarom adviseren wij mensen die met de hobby beginnen om juist met deze soorten te beginnen.


Wij maken regelmatig paludariums voor klanten. Vooral onze hoekbakken met hangende voorruit zijn erg gewild. Kleinere versies kunnen gewoon al of niet ingericht na bestelling meege-nomen worden.

 

Op de eerste zaterdag van maart 2019 hebben we een flink paludarium geplaatst en ter plekke ingericht met de afmetingen 102 hoog (+ 13 cm lichtkap) en 120 cm maximaal over het breedste gedeelte. Met deze afmeting zaten we we zo'n beetje aan de max van wat we kunnen plaatsen in deze vorm in een dag.

 

Foto genomen door de klant.


februari 2019

Samen met de stagiair hebben we inmiddels mijn eigen bakken thuis ook de jaarlijkse grote schoonmaak gegeven. Het ziet er weer toonbaar uit, hoewel ik vanwege besmettingsgevaar en dergelijk geen klanten toelaat.

 

Thuis heb ik ook een flink aantal kweekbakken maar kweek ik vooral de kikkervisjes en jonge kikkertjes op totdat ze naar de showroom gaan.

 

Op deze foto ziet u de paludarium-stelling met de 40 x 40 x 40 bakken. Verder ziet u op de foto een doorkijkje naar de andere kamer met de grotere bakken van 60 x 45 x 45 cm.


januari 2019

Vanaf nu ga ik de verkoop van kikkers intensiveren. Tenslotte is dat ook een hoofdactiviteit. Hier ziet u een hygiënische verkoopbak met "halfwas" D. tinctorius "Nikita". De kikkers worden natuurlijk niet via de webshop verkocht maar uitsluitend op afspraak in de showroom met een "caresheet" en een overdrachtsverklaring.


December  2018

Wij hebben de geruisloze en niet geruisloze sproei- installatie nu geoptimaliseerd. Veel klanten willen een compleet systeem zonder alle koppelingen en dergelijke uit te moeten zoeken. In onze webshop kunt u ze nu vinden. 

 

Wij hebben de niet geruisloze pomp compleet weten te ommantelen met een kunststof bekisting zodat u geen contact kunt maken met elektriciteit. 

 

De voorraadvaten leveren we in 10, 28 en 42 liter.


November 2018

Afgelopen weekend werd ik op de Vivariumbeurs 2018 blij verrast met een taart en een herinneringsbord.

 

Het bleek dat ik alle 10 keer  een standruimte had gehad op de Vivariumbeurs.


4 september 2018

 Nieuw op deze site:  INSPIRATIE.

 

In dit gedeelte van de site laten wij zien hoe onze inrichtingsproducten gebruikt kunnen worden in het paludarium. Mogelijk dat u hier inspiratie opdoet om uw eigen paludarium in te richten. 

 


22 juni 2018

Achterwand voor paludarium

Wij (mossontreefern.com) verkopen al tijden varenwortel (boomvaren) materiaal uit Nieuw Zeeland. Voor de achterwanden gebruiken wij "halve" boomvarenstammetjes van 40, 50 en 60 cm. met prima resultaat. Toch kregen we vaak de vraag of we geen reguliere platen verkopen. Vanaf nu hebben we dan ook de standaard planken van 50 x 20 x 1,5 cm in ons assortiment in een uitstekende kwaliteit. Prijs € 12,90 per stuk en bij afname van 10 stuks of meer € 11,90.


Terrarium showroom Gelderland

Na een laatste check wordt nu de helft van mijn kikkerbestand verhuisd naar de bedrijf locatie Hofveen 3.

 

Daarna wordt de sproeiinstallatie afgemaakt en de laatste werkzaamheden in dit gedeelte van dit afgerond. Er staan dan een bescheiden 24 kikkerbakken. 4 plantenbakken en 3 "showbakken" als voorbeeld. De rest blijft gewoon op mijn privéadres.


medio mei 2018

Zoals aangekondigd zijn er een aantal nieuwe planten in ons assortiment opgenomen.

 

Begin juni zal ik de bromelia's en de orchideetjes plaatsen. Ook zal ik een andere - overzichtelijker - indeling maken in dit gedeelte van de site! 

 


De kogel is door de kerk!

Per 1 september 2017 stop ik met werken als docent om me volledig te kunnen richten op mijn bedrijf! Sinds 1 februari verplaats ik mijn activiteiten in een nieuw bedrijfspand. Vanuit dit pand richt ik me nog meer op de verkoop van vooral natuurlijke inrichtingsmaterialen via de webshop aan particulieren en aan bedrijven. Bezoek aan de werkplaats, magazijn en showroom uitsluitend na een telefonische afspraak of een afspraak na mail- of app-contact.