In dit gedeelte van de online shop vindt u de varens en de mossen. Deze zijn bewezen geschikt voor het houden in een paludarium met pijlgifkikkers. Alle planten die zijn aangegeven met een @ zijn geschikt voor een miniterrarium.                                                                                


Heatpack

Door de gestegen prijzen van heatpacks lukt het ons niet meer om in het nieuwe jaar gratis heatpacks toe te voegen aan uw plantenbestellingen. Wij adviseren met klem om bij verwachte temperaturen van beneden de 12 graden een heatpack bi, te bestellen. De normale heatpacks werken circa 40 uur. Wanneer u een langere verzendtijd verwacht kunt u ook - tegen een geringe meerprijs - de extra langwerkende heatpacks van 72 uur gebruiken.

€ 2,55

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Bolbitis heteroclita difformis

Deze Bolbitis is bekend vanuit de aquariumwereld maar kan ook prima (beter zelfs) groeien in een paludarium onder omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en redelijk wat licht. De plant wordt ongeveer 5 cm hoog. Hij vermeerdert zich door wortelstok en de plant kan ook prima ergens opgebonden worden.  De plant komt oorspronkelijk uit de Filipijnen. @

€ 8,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Humata hesterophylla

We hebben ze weer. Een van de mooiste varentjes. Ze groeien prima in een paludarium. Niet te licht maar halfschaduw. Ze kunnen zowel in de bodem als epifytisch op de achterwand of of een boomstronk groeien.  

€ 14,95

 • Uitverkocht

Humata teyermannii

De Humata Tyermannii is een prachtige varen met zachte, groene bladeren. Het groeit goed in de schaduw en is makkelijk in verzorging.

€ 6,95

 • Uitverkocht

Asplenium daucifolium ,,grof,,

Asplenium daucifolium is een varen die weinig eisen stelt maar wel van een hoge luchtvochtigheid en een hoge temperatuur houdt en daarom het beste toe te passen is in een terrarium of een tropische kas. Asplenium daucifolium komt oorspronkelijk van Mauritius en Madagaskar.

De aangeboden Asplenium daucifolium  is circa 5-10 cm hoog en bestaat uit meerdere jonge planten 

€ 7,45

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Asplenium daucifolium ,,fijn,,

Het handelt zich hierbij om een variant van de normale Asplenium daucefolium die iets compacter groeit en waarvan de bladeren iets fijner zijn. Het bijzondere van Asplenium daucefolium is dat er aan de bladeinde vanzelf jonge planten ontstaan. Een varen die weinig eisen stelt en het ook met iets minder licht op de bodem van het regenwoudterrarium prima doet. De bladeren van deze varen worden zo`n 20-30cm groot. Met een hoge luchtvochtigheid en temperatuur tussen de 18 en 30C zal deze varen het prima doen in het terrarium.De aangeboden Asplenium daucifolium  is circa 5-10 cm hoog en bestaat uit meerdere jonge planten. 

€ 7,45

 • Uitverkocht

Nephrolepis Duffy

Deze kleine varen - gekweekt in pot - heeft lichtgroen blad.  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past! Op dit moment kleine planten!

€ 5,65

 • Uitverkocht

Microgramma reptans

Deze kleine prachtige epifytische klimvaren met kleine langwerpige bladeren van 2 tot 3 cm lang komt uit de regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Het is een langzame groeier voor boven in de bak waar voldoende ventilatie moet zijn. Met zijn lange dunne wortelstokken kan hij mooie matjes vormen. Zo rond de 25 tot 28 graden is de ideale temperatuur.

€ 9,95

 • Uitverkocht

"woekervarentje"

Deze kleine varen - geleverd in een potje sphagnum - heeft nog  lichtgroener blad dan de "duffy".  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past. Hoewel hij de neiging heeft om veel uitlopers te vormen is hij best goed in toom te houden door regelmatig te snoeien.  De officiële naam zal ik proberen te vinden.

€ 5,65

 • Uitverkocht

Nephrolepis Farn

Deze kleine  Fijne varen -   Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past.  kan  epifytisch gehouden worden maar kan ook goed vochtig gehouden worden!. 

€ 4,35

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pesopteris crassifolia

Deze prachtige nieuwe varen wordt de komende week verder beschreven.

€ 7,95

 • Uitverkocht

Platycerium Bifurcatum

De hertshoornvaren komt van oorsprong uit de tropen van Azië, Australië, Afrika en Zuid-Amerika. Hier groeit de plant op bomen, zonder hier voeding aan te onttrekken. Dit soort planten worden ook wel epifyten genoemd. Matig water geven wordt max   35 cm  in omvang 

Erg geschikt in een wat groter ,hoger droogtropische Terrarium voor boomkikkers en hagedissen.  de aangeboden hertshoornvaren is 8-10 cm hoog.  

€ 5,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pyrossia nummularifolia

Onze Pyrossia nummularifolia heeft fijn klein blad van nauwelijks 1 tot 2 cm. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte 25 - 28 graden. 

€ 8,95

 • Uitverkocht

Mossen

Polypodium formosanum

Deze varen heeft lichtgroen blad met lichtgroene duidelijk zichtbare rizomen. Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past!

€ 5,95

 • Uitverkocht

Selaginelia uncinata

Selaginella uncinata is eigenlijk een betrekkelijk eenvoudig te houden plant.  De plant komt uit Zuid-Oost Azië. Bij voldoende licht heeft deze bodembedekker die graag op turf groeit en heeft een blauwe zweem op het groene blad. Op dit moment in prijs verlaagd omdat het een klein stekplantje is. Met de wortels op de grond leggen en het groeit in een paludarium snel! Niet geschikt voor droge plekken.

€ 7,95

 • Uitverkocht

Selaginella kraussiana

Selaginella kraussiana is eigenlijk een betrekkelijk eenvoudig te houden plant.  De plant kan ook bij wat lage temperaturen   Bij voldoende licht heeft deze bodembedekker die graag op turf groeit   Met de wortels op de grond leggen en het groeit in een paludarium snel! Niet geschikt voor droge plekken.

€ 6,50

 • Uitverkocht

@ mossoorten in plastic cup.

Prachtige schone mosjes in een 80 ml. cup. Ze zijn onder water gekweekt en "droog" in een cupje gedaan. Op die manier zijn ze zowel weer snel in het aquarium- maar ook in een paludarium - over te zetten. We hebben: Javamos (Vesuculria dubyana) ,levermos (Monosolenium Pella ,spiky mos ,Christmas mos, Flame mos,

Phoenix mos ,Weeping mos, Riccia fluitans en Utricularia .Bij keuze  3 verschillende mosjes geef even de nummers van de gewenste mix bij opmerkingen door.

€ 5,25

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Bolmos / pluisjesmos

U krijgt bij deze bestelling een nasibak met bolmos / pluisjesmos. Ons bolmos is nagenoeg vrij van schadelijke insecten. Bolmos blijft lang goed in een vochtig paludarium. Maar het kan ook goed tegen tijdelijke droogte.

€ 4,25

 • Uitverkocht

Dwars door het paludarium mos

Wij hebben een 60 tal paludariums met verschillende - grotendeels onbekende - mossoorten op de turven en boomvarens. Bij een bestelling halen wij vers 100 ml mos (van verschillende soorten) uit de bakken en sturen dit in een 100 ml cub op. De mosjes kunnen in kleine stukjes gemaakt worden en op diverse plekken op de bodem of bijvoorbeeld varenwortel worden geplaatst om de kans op succes te vergroten.

€ 5,90

 • Uitverkocht

Tropisch mos op boomvaren

Tropisch mos op boomvaren. Dit product is tijdelijk in prijs verlaagd omdat het mos wat minder fris is. Dit zegt overigens niets over de groei-eigenschappen. Geplaatst in een paludarium zal het mos weer snel frisgroen zijn.

€ 6,95

 • Uitverkocht

"Perumos"

"Perumos" is mogelijk een fantasienaam die voor het het eerst een jaar of 25 geleden opdook op de Duitse kikkerbeurs. Het is een erg fijn mos, door ons gekweekt in een potje (potmaat 5). Wanneer u de bovenlaag van dit potje, dus het mos, op verschillende plekken ent op bijvoorbeeld boomvaren of turfbroden weet u niet wat u na een paar maand ziet. Het is een mos dat erg goed groeit in een pas ingericht paludarium. Jammer genoeg wordt het na jaren overwoekert door ander mos of planten. Geen nood, zorg dat u het opnieuw ent op een kaal stuk.  Gebruiksaanwijzing: Haal het mos van de aarde uit het potje. Ook als deze niet meer  goed lijkt te zijn. Strijk kleine stukjes op zoveel mogelijk natte lichte plekken en hou deze een maand lang redelijk vochtig! 

€ 6,95

 • Uitverkocht

Sphagnum (veenmos)

Sphagnum (Veenmos) is een geslacht van mossen bestaande uit meer dan honderd soorten. Wij verkopen geen inlands veenmos maar mos dat uit de Baltische staten komt.  Sphagnum kan tot 20 keer zijn gewicht aan water opnemen en vasthouden.  Op natte plekken - zoals bij een waterval - groeit dit mos gewoon door. Het wordt verzonden in  in zakken van circa 4 - 6 liter.  Dit mos is ook prima geschikt voor het opbinden van epifyten en  planten.  

€ 5,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Sphagnum (veenmos) droog

Op dit moment hebben we wel gedroogd Argentijns sphagnum in een 4 liter gripzak. Het is vrij van micro- en macro-organismen en het is prima te gebruiken om planten op te binden en dergelijke. 

€ 5,45

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1