In dit gedeelte van de online shop vindt u de varens en de mossen. Deze zijn bewezen geschikt voor het houden in een paludarium met pijlgifkikkers. 


Blechnum Gibbum "Silver Lady"

Deze prachtige nieuwe plant - die in het Nederlands Dubbelloofvaren of dwergboomvaren wordt genoemd komt oorspronkelijk uit Nieuw Catelonië. In het paludarium is hij vrij lang klein te houden. Ook kan hij prima op boomvarenmateriaal worden gestekt / geënt.  Vanaf half september beschikbaar.

€ 3,90

 • Uitverkocht

Dicksonia antartica

De Dicksonia antartica - in het Nederlands de Tasmaanse boomvaren - die ik verkoop is een mini zaailing en dus niet de boom die tot 15 meter hoog wordt  met bladeren van meer dan 1 meter. Of u moet erg veel geduld hebben. Desalniettemin is het in de eerste maanden tot jaren een leuk varentje in het paludarium die u bijvoorbeeld prima op varenwortelmateriaal kunt laten groeien in een vochtige omgeving zoals een paludarium. Wanneer hij na een jaar of wat te groot wordt kunt u het altijd nog in de tuin zetten.

€ 4,20

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Davallia denticulata

Deze Davaliasoort wordt in het Engels de Konijnenpoot varen genoemd. Hij groeit oorspronkelijk als epifyt in tropisch Azië n Polynesië. De naam dankt hij aan zijn rhizomen die op bruine konijnenpoten lijken. In de natuur is het een flinke plant met grote bladeren maar u koopt hem als kleine zaailing die een hele poos prachtig op bijvoorbeeld de achterwand kan groeien.    Verkrijgbaar na half september.

 

€ 4,20

 • Uitverkocht

Davallia tyermannii "Sekka"

Deze Davaliasoort, natuurlijk verwant aan de andere  beschreven Davillia, wordt in het Nederlands de kattenpoot varen genoemd. Om het helemaal moeilijk te maken: er is ook nog een soort die de apenpoot varen wordt genoemd. Allemaal vernoemd naar de mooie rhyzomen. Dit soort kan ook het best als een "Bonzaivarentje" in het paludarium worden gezet. Bijvoorbeeld op boomvarenmateriaal. Verkrijgbaar na half september

€ 4,20

 • Uitverkocht

Doryopteris pilosa var. Gemmifera

Dit varentje heeft een mooi gevormd blad. Het vormt eerst een rozet van lage blaadjes en later ontstaan er fertiele bladeren met een langwerpige steel. Vandaar de naam "antennevaren". Vanaf midden september leverbaar.

€ 4,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Selaginella apoda

Selaginella apoda, algemeen bekend als weide-spikemoss, is een meerjarige plant afkomstig uit een groot deel van de oostelijke Verenigde Staten en delen van het noordoosten van Mexico. 

€ 4,90

 • Uitverkocht

Pesopteris crassifolia

Deze prachtige nieuwe varen wordt de komende week verder beschreven.

€ 11,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Bolbitis heteroclita difformis

Deze Bolbitis is bekend vanuit de aquariumwereld maar kan ook prima (beter zelfs) groeien in een paludarium onder omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en redelijk wat licht. De plant wordt ongeveer 5 cm hoog. Hij vermeerdert zich door wortelstok en de plant kan ook prima ergens opgebonden worden.  De plant komt oorspronkelijk uit de Filipijnenn.

€ 6,00

Humata heterophylia

Ik weet niet of de naam tegenwoordig - in deze sexeneutrale tijd - nog wel gekozen zou kunnen worden maar dit varentje heeft specifiek geribbelde blaadjes. De verzorging is zoals de andere paludariumvarentjes zoals de M. reptans. Niet pal in de zon maar wel redelijk veel licht is gewenst. 

€ 9,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Microgramma reptans

Deze wat donkergroene klimvaren uit Midden en Zuid Amerika  heeft het graag warm tussen de 18 en 28 graden C.

€ 8,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Nephrolepis Duffy

Deze kleine varen - gekweekt in pot - heeft lichtgroen blad.  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past!

€ 5,65

 • Uitverkocht

Pyrossia species 1

Onze Pyrossia species 1 heeft fijn klein blad van nauwelijks 1 tot 2 cm. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte 25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot maar kunt de plant ook prima opbinden. Op dit moment hebben we ook deze Pyrossia op een stukje bruine kurk en op een stukje varenwortel.

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pyrossia species 2

Onze Pyrossia species 2 heeft fijn langwerpig blad van een centimeter of 3 lang. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte.25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot maar kunt de plant ook prima opbinden.

€ 7,50

 • Uitverkocht

Polypodium formosanum

Deze varen heeft lichtgroen blad met lichtgroene duidelijk zichtbare rizomen. Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past!

€ 5,00

 • Uitverkocht

Selaginelia mollis

Deze Selaginella komt oorspronkelijk uit  Midden America en groeit als een epifyt en is zeer geschikt als bodemplant of op de zij- en achterwand of op takken en stronken. Hij groeit en verbreidt snel.

€ 7,50

 • Uitverkocht

Selaginella erythropus

Deze prachtige nieuwe plant - die net zo groeit als de andere selaginella's wordt komende week verder beschreven.

€ 12,90

 • Uitverkocht

Selaginelia uncinata

Selaginella uncinata is eigenlijk een betrekkelijk eenvoudig te houden plant.  De plant komt uit Zuid-Oost Azië. Bij voldoende licht heeft deze bodembedekker die graag op turf groeit en heeft een blauwe zweem op het groene blad.

€ 8,50

 • Uitverkocht

Selaginelia species

Selaginella 

€ 8,50

 • Uitverkocht

Selaginelia species Panama

Deze Selaginella, die oorspronkelijk uit Panama komt, groeit als een dichte plant met rozetten op de bodem of vochtige rotswanden. In uw paludarium dus op de bodem en vochtige plekken op de zij- of achterwanden. 

€ 7,50

 • Uitverkocht

Mossen


Javamos 150 ml. Onderste bakje op foto.

Javamos. Verkrijgbaar in onderwatervorm 150 ml. cub. Onderwatervorm kan na aanpassing ook weer bpven water groeien en andersom.

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Dwars door het paludarium mos

Wij hebben een 60 tal paludariums met verschillende - grotendeels onbekende - mossoorten op de turven en boomvarens. Bij een bestelling halen wij vers 150 ml mos (van verschillende soorten) uit de bakken en sturen dit in een 150 ml cub op.

€ 3,50

 • Uitverkocht

Tropisch mos op boomvaren

Dit tropisch levermos op boomvaren kan zo in uw paludarium worden gelegd en groeit bij voldoende licht en vocht gewoon door.  Wanneer het bijgegroeide levermos op de bodem, turf of varenwortel vast zit kan het oorspronkelijke varenwortelplankje voorzichtig losgesneden worden en op een andere plek of in een ander paludarium zijn esthetische werk voortzetten.  

€ 7,20

 • Uitverkocht

Sphagnum (veenmos) 250 ml.

Sphagnum (Veenmos) is een geslacht van mossen bestaande uit meer dan honderd soorten. Wij verkopen geen inlands veenmos maar mos dat uit de Baltische staten komt. Wij trekken dit in ons bedrijf voor zodat u prima levend veenmos heeft dat tot 20 keer zijn gewicht aan water kan opnemen en vasthouden.  Op natte plekken zoals bij een waterval groeit dit mos gewoon door. Het wordt verzonden in een "halve nasibak"   Zie ook onze zakken Sphagnum voor het opbinden van planten en dergelijke bij inrichtingsmateriaal.

€ 3,50

 • Uitverkocht

3 Soorten mos

U krijgt bij deze bestelling tenminste 3 soorten mos. Verpakt in een "nasibak" of hersluitbare zak.

In de regel is dit "thujamos", "plaatmos" en "fijn kussentjesmos".

€ 3,20

 • Uitverkocht

Bolmos

U krijgt bij deze bestelling een nasibak met bolmos. Ons bolmos is nagenoeg vrij van schadelijke insecten. Bolmos blijft lang goed in een vochtig paludarium. Maar het kan ook goed tegen tijdelijke droogte.  Nu weer volop in voorraad!t

€ 3,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Rendiermos

Rendiermos blijft in droge toestand jaren goed en wanneer het weer vochtig wordt gemaakt komt het weer tot leven. Het geeft een zilverkleurig contrast in het paludarium. Deze levering bestaat uit circa 250 cc rendiermos.

€ 2,90

 • Uitverkocht

opbindmos

Wij gebruiken zelf gedroogd mos voor het opbinden van planten in het paludarium op troncho's, hout en wanden. Dit mos wordt door ons verzameld en zijn de resten van decoratiemos zoals bolmos, spaghnum, platmos en dergelijke. Wij mixen dit en laten het drogen tot "opbindmos". Dit komt de houdbaarheid ten goede.

Wij verkopen het in 4 liter en 8 liter hersluitbare zakken.

€ 2,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1