In dit gedeelte van de online shop vindt u de varens en de mossen. Deze zijn bewezen geschikt voor het houden in een paludarium met pijlgifkikkers.

Planten worden tot en met woensdag verstuurd. Daarna schuift de verzending door naar de maandag daarop! Naar België versturen we planten alleen op de maandag en dinsdag. Dit om er voor te zorgen dat de planten voor het weekend aankomen


Asplenium daucifolium

Deze makkelijke varen krijgt in volwassenvorm steeds nieuwe plantjes op de bladrand die weer opnieuw geplant kunnen worden, om die reden heet hij ook wel broedvaren. Hij bestaat in een breed- en fijn bladig ondersoort. Wij verkopen de fijn bladige Het blad lijkt wel het blad van een wortel (vandaar de naam daucus (het latijns voor wortel).

 

€ 5,90

Dicksonia antartica

De Dicksonia antartica - in het Nederlands de Tasmaanse boomvaren - die ik verkoop is een klein plantje en dus niet de boom die tot 15 meter hoog wordt  met bladeren van meer dan 1 meter. Of u moet erg veel geduld hebben. Desalniettemin is het in de eerste maanden tot jaren een leuk varentje in het paludarium die u bijvoorbeeld prima op varenwortelmateriaal kunt laten groeien in een vochtige omgeving zoals een paludarium. 

€ 4,20

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Doryopteris pilosa var. Gemmifera

Dit varentje heeft een mooi gevormd blad. Het vormt eerst een rozet van lage blaadjes en later ontstaan er fertiele bladeren met een langwerpige steel. Vandaar de naam "antennevaren". Bij aankoop krijgt u een klein plantje.

€ 4,20

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Bolbitis heteroclita difformis

Deze Bolbitis is bekend vanuit de aquariumwereld maar kan ook prima (beter zelfs) groeien in een paludarium onder omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en redelijk wat licht. De plant wordt ongeveer 5 cm hoog. Hij vermeerdert zich door wortelstok en de plant kan ook prima ergens opgebonden worden.  De plant komt oorspronkelijk uit de Filipijnenn.

€ 6,00

Hemionitis arifolia

Deze prachtige nieuwe plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig zonder kletsnatte voeten te hebben. In het paludarium is hij dan ook een aanrader.  De plant heeft mooi hartvormig blad op een dunne steel. Oorspronkelijk komt deze varen uit Laos, Sri Lanka, Vietnam, China en Taiwan.

€ 5,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Nephrolepis Duffy

Deze kleine varen - gekweekt in pot - heeft lichtgroen blad.  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past! Op dit moment kleine planten!

€ 5,65

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Nephrolepis

Deze kleine varen - gekweekt in pot - heeft nog  lichtgroen blad dan de "duffy".  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past en minder woekert! Foto en omschrijving volgen.

€ 5,65

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pesopteris crassifolia

Deze prachtige nieuwe varen wordt de komende week verder beschreven.

€ 7,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Polypodium formosanum

Deze varen heeft lichtgroen blad met lichtgroene duidelijk zichtbare rizomen. Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past!

€ 5,90

 • Uitverkocht

Pyrossia nummularifolia

Onze Pyrossia nummularifolia heeft fijn klein blad van nauwelijks 1 tot 2 cm. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte 25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot of op een boomvarenplankje al naar gelang u aanklikt.

€ 6,90

 • Uitverkocht

Pyrossia species 2

Onze Pyrossia species 2 heeft fijn langwerpig blad van een centimeter of 3 lang. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte.25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot maar kunt de plant ook prima opbinden.

€ 8,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pyrossia species 3

Onze Pyrossia species 3 heeft fijn klein blad van s 1 tot 2 cm. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte 25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot met lange rizomen die of hangen of tegen de wand kunnen groeien wanneer ze tijdelijk worden ondersteund. 

€ 9,90

 • Uitverkocht

Selaginelia apoda

Deze Selaginella wordt ook wel mosplantje genoemd. De temperatuur moet niet te hoog zijn, dus niet warmer dan 25 graden. Hij zou een wat donkere standplaats verdragen met voldoende luchtvochtigheid en voldoende vochtige aarde, Te nat is echter niet goed. Om een idee van het uiterlijk te krijgen: op de foto ziet u een groepje van 6 plantjes tegen elkaar.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Selaginelia martensii John

Deze Selaginella komt oorspronkelijk uit  Midden America en groeit als een epifyt en is zeer geschikt als bodemplant . De foto wordt nog aangepast!

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Selaginelia erythropus

Deze Selaginella komt niet zo veel voor. Ik denk mede omdat hij moeilijk te stekken is. Op dit moment heb ik een klein aantal goed gewortelde stekken die nagenoeg zeker uitgroeien tot prachtige rode planten. Bij voldoende licht nog roder dan op de foto! U krijgt geen enorme plant maar wel een goed gewortelde stek die onder normale paludariumomstandigheden en voldoende licht uit zal groeien tot een topplant!

€ 7,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Selaginelia uncinata

Selaginella uncinata is eigenlijk een betrekkelijk eenvoudig te houden plant.  De plant komt uit Zuid-Oost Azië. Bij voldoende licht heeft deze bodembedekker die graag op turf groeit en heeft een blauwe zweem op het groene blad.

€ 8,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Mossen


mossoorten in plastic cup.

Prachtige schone mosjes in een 80 ml. cup. Ze zijn onder water gekweekt en "droog" in een cupje gedaan. Op die manier zijn ze zowel weer snel in het aquarium- maar ook in een paludarium - over te zetten. We hebben  van links naar rechts: Javamos (Vesuculria dubyana), watervorkje (Riccia fluitans) en levermos (Monosolenium tenerum).

€ 3,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Bolmos

U krijgt bij deze bestelling een nasibak met bolmos. Ons bolmos is nagenoeg vrij van schadelijke insecten. Bolmos blijft lang goed in een vochtig paludarium. Maar het kan ook goed tegen tijdelijke droogte. 

€ 3,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Dwars door het paludarium mos

Wij hebben een 60 tal paludariums met verschillende - grotendeels onbekende - mossoorten op de turven en boomvarens. Bij een bestelling halen wij vers 150 ml mos (van verschillende soorten) uit de bakken en sturen dit in een 150 ml cub op.

€ 3,90

 • Uitverkocht

Tropisch mos op boomvaren

Dit tropisch mos op boomvaren kan zo in uw paludarium worden gelegd en groeit bij voldoende licht en vocht gewoon door.  Wanneer het bijgegroeide mos op de bodem, turf of varenwortel vast zit kan het oorspronkelijke varenwortelplankje voorzichtig losgesneden worden en op een andere plek of in een ander paludarium zijn esthetische werk voortzetten.  Pas op alle mossen hechten zich aan de ondergrond behalve spaghnum. Zoals u weet groeit dit steeds naar boven en sterft het onderste deel af. Toch geeft een stukje boomvaren het goede microclimaat voor tropisch spaghnum om prima te groeien, vandaar wordt dit geleverd op een stukje boomvaren. . Het tropische mos en levermos groeit echter prima vast. De linker foto is levermos met op de tweede foto een vergroting. De derde foto is "tropisch mos". Tropisch sphagnum is op dit moment niet leverbaar.

€ 7,90

 • Uitverkocht

Sphagnum (veenmos)

Sphagnum (Veenmos) is een geslacht van mossen bestaande uit meer dan honderd soorten. Wij verkopen geen inlands veenmos maar mos dat uit de Baltische staten en Chili komt.  Sphagnum kan tot 20 keer zijn gewicht aan water opnemen en vasthouden.  Op natte plekken - zoals bij een waterval - groeit dit mos gewoon door. Het wordt verzonden in een "halve nasibak".  Of in zakken van circa 6 - 8 liter Sphagnum.  Dit laatste is ook prima geschikt voor het opbinden van epifyten en dergelijke. voor het opbinden van planten en dergelijke bij inrichtingsmateriaal. Op speciaal verzoek hebben we dit ook in een droge vorm vrij van macro- en micro-organismen.

€ 4,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

3 Soorten mos

U krijgt bij deze bestelling tenminste 3 soorten mos. Verpakt in een "nasibak" of hersluitbare zak.

In de regel is dit "thujamos", "plaatmos" en "fijn kussentjesmos".

€ 3,90

 • Uitverkocht

Rendiermos

Rendiermos blijft in droge toestand jaren goed en wanneer het weer vochtig wordt gemaakt komt het weer tot leven. Het geeft een zilverkleurig contrast in het paludarium. Deze levering bestaat uit circa 250 cc rendiermos.

€ 3,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1