In dit gedeelte van de online shop vindt u de varens en de mossen. Deze zijn bewezen geschikt voor het houden in een paludarium met pijlgifkikkers.


Asplenium daucefolium (fijn)

Onze Aspleniums zijn wat fijner en kleiner dan gemiddeld.  Deze plant kan vermeerderd worden door de jonge plantjes aan de uiteinden van de bladeren opnieuw te stekken. Het is een makkelijke op de bodem groeiende plant die 20 tot 30 cm groot kan worden. Elke temperatuur tussen de 18 en 28 graden is prima. Een hoge luchtvochtigheid in het paludarium is natuurlijk wel een vereiste.  Herkomst een eilandengroep in de Indische oceaan.

€ 5,95

Bolbitis heteroclita difformis

Deze Bolbitis is bekend vanuit de aquariumwereld maar kan ook prima (beter zelfs) groeien in een paludarium onder omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en redelijk wat licht. De plant wordt ongeveer 5 cm hoog. Hij vermeerdert zich door wortelstok en de plant kan ook prima ergens opgebonden worden.  De plant komt oorspronkelijk uit de Filipijnenn.

€ 6,00

 • Levertijd: 1-3 dagen1

Microgramma reptans

Deze wat donkergroene klimvaren uit Midden en Zuid Amerika  heeft het graag warm tussen de 18 en 28 graden C.

€ 8,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Nephrolepis Duffy

Deze kleine varen - gekweekt in pot - heeft lichtgroen blad.  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past!

€ 5,65

 • Uitverkocht

Pyrossia species 1

Onze Pyrossia species 1 heeft fijn klein blad van nauwelijks 1 tot 2 cm. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte.25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot maar kunt de plant ook prima opbinden.

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pyrossia species 2

Onze Pyrossia species 2 heeft fijn langwerpig blad van een centimeter of 3 lang. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte.25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot maar kunt de plant ook prima opbinden.

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Polypodium formosanum

Deze varen heeft lichtgroen blad met lichtgroene duidelijk zichtbare rizomen. Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past!

€ 5,00

 • Uitverkocht

Mossen


Javamos

Javamos. Bovenwatervorm! Verkrijgbaar in 150 en 450 ml cub.

€ 2,50

 • Uitverkocht

Tropisch levermos op boomvaren

Dit tropisch levermos op boomvaren kan zo in uw paludarium worden gelegd en groeit bij voldoende licht en vocht gewoon door.  Wanneer het bijgegroeide levermos op de bodem, turf of varenwortel vast zit kan het oorspronkelijke varenwortelplankje voorzichtig losgesneden worden en op een andere plek of in een ander paludarium zijn esthetische werk voortzetten.  

€ 7,80

Sphagnum (veenmos)

Sphagnum (Veenmos) is een geslacht van mossen bestaande uit meer dan honderd soorten. Wij verkopen geen inlands veenmos maar mos dat uit de Baltische staten komt. Wij trekken dit in ons bedrijf voor zodat u prima levend veenmos heeft dat tot 20 keer zijn gewicht aan water kan opnemen en vasthouden.  Zie ook onze zakken Sphagnum voor het opbinden van planten en dergelijke bij inrichtingsmateriaal.

€ 2,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

3 Soorten mos

U krijgt bij deze bestelling tenminste 3 soorten mos. Verpakt in een "nasibak" of hersluitbare zak.

In de regel is dit "thujamos", "plaatmos" en "fijn kussentjesmos".

€ 2,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Bolmos

U krijgt bij deze bestelling een nasibak met bolmos. Ons bolmos is nagenoeg vrij van schadelijke insecten. Bolmos blijft lang goed in een vochtig paludarium. Maar het kan ook goed tegen tijdelijke droogte.  Bolmos is een " fantasienaam / verzamelnaam" van verschillende mossen met als belangrijkste kenmerk dat het als een bol of bolletje groeit. Afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid kan ons bolmos verschillen in grotere of kleinere bollen en soort.

€ 3,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Rendiermos

Rendiermos blijft in droge toestand jaren goed en wanneer het weer vochtig wordt gemaakt komt het weer tot leven. Het geeft een zilverkleurig contrast in het paludarium. Deze levering bestaat uit circa 250 cc rendiermos.

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1