In dit gedeelte van de online shop vindt u de varens en de mossen. Deze zijn bewezen geschikt voor het houden in een paludarium met pijlgifkikkers.


Heatpack

Door de gestegen prijzen van heatpacks lukt het ons niet meer om in het nieuwe jaar gratis heatpacks toe te voegen aan uw plantenbestellingen. Wij adviseren met klem om bij verwachte temperaturen van beneden de 12 graden een heatpack bi, te bestellen. Deze heatpacks werken circa 48 uur.

 

€ 2,50

 • Levertijd: 1-3 dagen1

Asplenium daucifolium

Deze makkelijke varen krijgt in volwassenvorm steeds nieuwe plantjes op de bladrand die weer opnieuw geplant kunnen worden, om die reden heet hij ook wel broedvaren. Hij bestaat in een breed- en fijn bladig ondersoort. Wij verkopen de fijn bladige Het blad lijkt wel het blad van een wortel (vandaar de naam daucus (het latijns voor wortel).

 

€ 5,90

Dicksonia antartica

De Dicksonia antartica - in het Nederlands de Tasmaanse boomvaren - die ik verkoop is een plantje en dus niet de boom die tot 15 meter hoog wordt  met bladeren van meer dan 1 meter. Of u moet erg veel geduld hebben. Desalniettemin is het in de eerste maanden tot jaren een leuk varentje in het paludarium die u bijvoorbeeld prima op varenwortelmateriaal kunt laten groeien in een vochtige omgeving zoals een paludarium. 

€ 5,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Bolbitis heteroclita difformis

Deze Bolbitis is bekend vanuit de aquariumwereld maar kan ook prima (beter zelfs) groeien in een paludarium onder omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid en redelijk wat licht. De plant wordt ongeveer 5 cm hoog. Hij vermeerdert zich door wortelstok en de plant kan ook prima ergens opgebonden worden.  De plant komt oorspronkelijk uit de Filipijnenn.

€ 6,00

 • Levertijd: 1-3 dagen1

Nephrolepis Duffy

Deze kleine varen - gekweekt in pot - heeft lichtgroen blad.  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past! Op dit moment kleine planten!

€ 5,65

 • Uitverkocht

Microgramma lycopodioides

Deze kleine prachtige varen is bij uitstek geschikt voor een warme kas of een paludarium. Deze compacte varen wordt ook wel slangenvaren genoemd door zijn redelijk lange kruipende rizomen. In de natuur komt de plant in diverse delen van de wereld voor. 

€ 12,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Nephrolepis

Deze kleine varen - gekweekt in pot - heeft nog  lichtgroen blad dan de "duffy".  Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past en minder woekert! Foto en omschrijving volgen.

€ 5,65

 • Uitverkocht

Pesopteris crassifolia

Deze prachtige nieuwe varen wordt de komende week verder beschreven.

€ 7,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Polypodium formosanum

Deze varen heeft lichtgroen blad met lichtgroene duidelijk zichtbare rizomen. Het kleurt prachtig op bruin zoals boomvarenmateriaal en "zwarte" turven.  Het is een redelijk makkelijke varen die goed in een pijlgifkikkerpaludarium past!

€ 5,90

 • Uitverkocht

Pyrossia nummularifolia

Onze Pyrossia nummularifolia heeft fijn klein blad van nauwelijks 1 tot 2 cm. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte 25 - 28 graden. Wij hebben planten in een potje zowel als planten op  een boomvarenplankje.

€ 6,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pyrossia species 3

Onze Pyrossia species 3 heeft fijn klein blad van s 1 tot 2 cm. Deze Klimvaren groeit op de stammen van grote bomen in Zuidoost Azië. In het terrarium moet het sproeiwater weg kunnen lopen en er moet wel gezorgd worden voor een hoge luchtvochtigheid! Dit is vooral belangrijk op varenwortel. Richt de sproeiinstallatie dus niet pal op deze plant. De plant houdt van warmte 25 - 28 graden. U ontvangt de plant gekweekt in een pot met lange rizomen die of hangen of tegen de wand kunnen groeien wanneer ze tijdelijk worden ondersteund. 

€ 9,90

 • Uitverkocht

Selaginelia erythropus

Deze Selaginella komt niet zo veel voor. Ik denk mede omdat hij moeilijk te stekken is. Op dit moment heb ik een klein aantal goed gewortelde stekken die nagenoeg zeker uitgroeien tot prachtige rode planten. Bij voldoende licht nog roder dan op de foto! U krijgt geen enorme plant maar wel een goed gewortelde stek die onder normale paludariumomstandigheden en voldoende licht uit zal groeien tot een topplant!

€ 6,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Selaginelia martensii john

Selaginella Martensii john is ook een betrekkelijk eenvoudig te houden plant.   Bij voldoende licht heeft deze bodembedekker die graag op turf groeit en heeft groene kleur. Op dit moment mooie stevige planten.

€ 8,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Selaginelia ??

Deze selagnelia is in alles ultra klein. Het heeft erg klein blad en lijkt daarop meer op een mossoort. Het plantje is kleim

€ 6,50

 • Uitverkocht

Selaginelia rotundifolia

Deze selagnelia is in alles piepklein. Het heeft ragfijn blad en lijkt daarop op een mossoort. Het plantje is nog  klein maar ik bied het nu aan omdat ik u deze niet wil onthouden. De kleur is groen.

€ 6,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Selaginelia uncinata

Selaginella uncinata is eigenlijk een betrekkelijk eenvoudig te houden plant.  De plant komt uit Zuid-Oost Azië. Bij voldoende licht heeft deze bodembedekker die graag op turf groeit en heeft een blauwe zweem op het groene blad.

€ 8,50

 • Uitverkocht

Mossen


mossoorten in plastic cup.

Prachtige schone mosjes in een 80 ml. cup. Ze zijn onder water gekweekt en "droog" in een cupje gedaan. Op die manier zijn ze zowel weer snel in het aquarium- maar ook in een paludarium - over te zetten. We hebben  van links naar rechts: Javamos (Vesuculria dubyana), watervorkje (Riccia fluitans) en levermos (Monosolenium tenerum). Mosjes worden medio januari 2022 aangevuld. 

€ 3,95

 • Uitverkocht

Bolmos

U krijgt bij deze bestelling een nasibak met bolmos. Ons bolmos is nagenoeg vrij van schadelijke insecten. Bolmos blijft lang goed in een vochtig paludarium. Maar het kan ook goed tegen tijdelijke droogte. Op dit moment weer volop mooi vers bolmos aanwezig!

€ 3,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Dwars door het paludarium mos

Wij hebben een 60 tal paludariums met verschillende - grotendeels onbekende - mossoorten op de turven en boomvarens. Bij een bestelling halen wij vers 150 ml mos (van verschillende soorten) uit de bakken en sturen dit in een 150 ml cub op. De mosjes kunnen in kleine stukjes gemaakt worden en op diverse plekken op de bodem of bijvoorbeeld varenwortel worden geplaatst om de kans op succes te vergroten.

€ 3,90

 • Uitverkocht

Tropisch mos op boomvaren

Weer in voorraad. Foto's worden komend weekend toegevoegd.

€ 7,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

"Perumos"

"Perumos" is mogelijk een fantasienaam die voor het het eerst een jaar of 25 geleden opdook op de Duitse kikkerbeurs. Het is een erg fijn mos, door ons gekweekt in een potje (potmaat 5). Wanneer u de bovenlaag van dit potje, dus het mos, op verschillende plekken ent op bijvoorbeeld boomvaren of turfbroden weet u niet wat u na een paar maand ziet. Het is een mos dat erg goed groeit in een pas ingericht paludarium. Jammer genoeg wordt het na jaren overwoekert door ander mos of planten. Geen nood, zorg dat u het opnieuw ent op een kaal stuk. 

€ 5,90

 • Uitverkocht

Sphagnum (veenmos)

Sphagnum (Veenmos) is een geslacht van mossen bestaande uit meer dan honderd soorten. Wij verkopen geen inlands veenmos maar mos dat uit de Baltische staten komt.  Sphagnum kan tot 20 keer zijn gewicht aan water opnemen en vasthouden.  Op natte plekken - zoals bij een waterval - groeit dit mos gewoon door. Het wordt verzonden in  in zakken van circa 4 - 6 liter.  Dit mos is ook prima geschikt voor het opbinden van epifyten en  planten. Op dit moment fris sphagnum direct van de veiling en weer groen uitlopend!

€ 4,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1