Koopjeshoek

Voorheen stond op deze plek "Inspiratie". We hebben echter letterlijk en figuurlijk te veel ruimte in ons magazijn en we willen dan ook de spullen die we niet naar beurzen nemen en die niet op de site staan, maar wel van waarde zijn, zo langzamerhand opruimen zodat het magazijn wat overzichtelijk is. Dit gedeelte wordt de komende maand uitgebreid.

De foto's en tekst van het oorspronkelijke gedeelte "inspiratie" blijven onder dit gedeelte "koopjeshoek" staan. 


Referbished Paludariums

Wij hebben een aantal prachtige showpaludariums. Deels ingericht, deels leeg. U ziet in het fotogedeelte een aantal foto's. Het zijn voor een deel paludariums die niet goedkoop weggaan. De bouwprijs was meer dan € 3000. Mail met onzinbiedingen worden dan ook niet beantwoord. Wanneer u echt geïnteresseerd bent kunt u mailen of appen. Een aantal paludariums staan op een andere locatie waarbij wij bemiddelen. De voorraadstatus evenals de prijs staan op 0 omdat we nog moeten berekenen wat de prijs wordt.

Foto 1: voorbeeld van referbished Vivariumbak: we hebben er 3 van 300 liter waarvan 1 ingericht en 1 leeg. 1 150 liter minder diep paludarium. De afmetingen volgen.

Foto 2: 3-ling hangend paludarium in prachtig afgewerkte kast. Foto 3: geeft een indruk van het elektrisch gedeelte.  De afmetingen volgen.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Referbished Paludarium, merk Vivarium

Deze foto is van een referbished paludarium van het merk Vivarium dat geheel uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet is waarbij de elektrische voorziening geheel aangepast is aan de huidige led-tijd dat een aanzienlijke besparing op de elektriciteitsrekening oplevert. De breedte is 70 cm en de diepte 50 cm. Inclusief een mooi afgewerkte onderkast en sproeiinstalatie!

Dit paludarium is te bekijken in onze showroom. We zullen de foto vernieuwen omdat deze te veel van onderen is genomen. Inmiddels gereserveerd!

€ 1.210,00

 • Uitverkocht

Hoekpaludarium, merk Terrated klein

Deze foto is van een eigen merk paludarium, volledig ingericht en met alle nodige apparatuur.  De twee zijden meten 50 cm.  "Direct leverbaar". Eventueel tegen een geringe meerprijs met eenvoudige onderkast en sproeiinstallatie.

Dit paludarium is te bekijken in onze showroom. 

€ 750,00

 • Beperkt beschikbaar

Paludarium 50 x 50

Deze foto is van een paludarium van 50 x 50 cm met lichtkap en volledig ingericht en werkend. 

Dit paludarium is te bekijken in onze showroom. Dit paludarium is eventueel tegen een geringe meerprijs met een eenvoudige onderkast en sproeiinstalatie te koop. Inmiddels gereserveerd!

€ 750,00

 • Uitverkocht

Hoekpaludarium 60 x 60

Deze foto is van een hoekpaludarium van 60 x 60 cm, met lichtkap en volledig ingericht en werkend. 

Dit paludarium is te bekijken in onze showroom. Eventueel  tegen meerprijs met eenvoudige onderkast en sproeiinstallatie te koop

€ 950,00

 • Beperkt beschikbaar

Paludarium 70 x 50

Deze foto is van een paludarium van 70 x 50 cm, met lichtkap en volledig ingericht en werkend. 

Dit paludarium is te bekijken in onze showroom. Dit paludarium is eventueel tegen een geringe meerprijs inclusief nette onderkast en sproeiinstalatie te koop.

Inmiddels gereserveerd!

€ 1.050,00

 • Beperkt beschikbaar

Referbished sproeisysteem als nieuw

Op de achtergrond ziet u een prachtig referbished vivariapaludarium van 300 liter met een erg mooi gemaakte onderkast. Deze staat elders op dit gedeelte.

Het gaat hier om een  verrijdbaar semiautomatisch sproeisysteem bestaande uit: verrijdbaar karretje van aluminiumbuis, 2 betonplek planken, veilige waterdichte aan-uit schakelaar, 12 volt transformator, geluidsarme boosterpomp, spiraalslang en goed aangesloten vernevelaar. Het voorraadvat is nu vervangen door een jerrycan van 10 liter. Het bovenblad is leeg en de techniek zit aan de onderkant om het blad veilig en vrij te houden voor spullen die u verder nodig hebt. 

 

€ 295,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Gebroken en beschadigde bruine kurkplaten.

 

Ik kwam op het idee om dit item aan te bieden toen een klant een nieuwe kurkplaat in de showroom kocht en deze in stukken brak. Op de vraag waarom hij dat deed gaf hij aan dat dit makkelijker was om te vervoeren en omdat hij plateau`s ging maken in zijn opkweekbakken.  Ik heb gebroken kurk in de diktes 2, 3 en 4 cm dik. Ook ideaal om orchideetje op te binden! Afhalen kan. Bij opsturen krijgt u het equivalent van 1 plaat van 1 meter bij 50 cm. 

€ 5,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

stukken kokosvezelmatten

Hoewel wij geen grote formaten meer verkopen hebben wij diverse reststukken kokosvezelmatten die gebruikt worden voor achterwanden van terrariums / paludariums. de maximale breedte is ongeveer 30 cm en de stukken zijn wisselend van lengte. Neem eens een kijkje in onze showroom of stuur een mailtje over de beschikbaarheid. Op = op. De prijs is een indicatie van een stuk van 30 x 40 cm. 

 

€ 2,60

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Takken van de kronkelhazelaar

Wij hebben nog een behoorlijk aantal takken van de kronkelhazelaar. De zijn niet niet geschikt voor een kletsnatte bak maar in een wat droger terrarium (of bijvoorbeeld voor een volière of muizenbakje)  zijn deze uitstekend geschikt. De grotere van circa 1,5 meter zijn alleen af te halen. 

€ 0,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Inspiratie


Het blijft toch een fantastisch gezicht zo'n kikkertje op een bemoste achterwand van varenwortelplaten. Foto: Kim (stagiaire).


Wij maken erg graag gebruik van ons boomvarenmateriaal (mossontreefern.com). Links ziet u een zijwand van boomvarenplakjes die begroeid zijn met mos. In het midden ziet u een varentje op een boomvarenplankje en rechts ziet u een stammetje van circa 30 cm dat geheel begroeid is met mos.


Ook de bovenste foto is een voorbeeld waarbij 2 stammetjes D. squarossa compleet overwoekert zijn met mos dat spontaan op de stammetjes gekomen is. Het heeft wel enige maanden tot een jaar nodig totdat zo'n resultaat bereikt is. Voorwaarde is veel vocht en veel licht. 


Het is altijd een verrassing om te zien wat er uit onze halve stammetjes boomvaren, komt. Deze gebruiken wij  als zij- en achterwand. Hier ziet u een voor kikkers onschuldige? Australische? paddestoel van een centimeter of 4 die al twee maand de zijwand van een van de kweekbakken siert.   


Of deze twee jongens of meisjes?


Of deze merkwaardige kikkerstoel.


Wij gebruiken graag zwarte turven (links onder), zwarte rivierkeien en "troncho's" (links boven) voor het inrichten van onze paludariums. Wij gebruiken uitsluitend niet te dure en duurzame natuurlijke materialen.


Wij maken graag gebruik van makkelijke paludariumplanten die toch een spectaculair contrast geven in het paludarium.  Op de verkoopsite staan diverse betaalbare planten die gebruikt kunnen worden.


Niet alle noten zijn geschikt voor de natte omgeving van een paludarium. Wij geven op de verkoopsite aan welke noten wel geschikt zijn. Wij gebruiken graag "palmpots", "Coco Para Blad". "driekwart kokosnoot "baby"" en "Ouriconoot" met of zonder gat. Ook kunt u deze noten gebruiken voor een aquarium.


Soms geven onze klanten aan geen groene vingers te hebben en inspiratie te missen. Voor hen hebben we de mogelijkheid om een kant en klaar paludarium naar de wens van de klant te kopen. Bovenstaande foto is van een Hoekpaludarium 50 compleet met waterval langs een teakhouten stronk. verwarming, verlichting, ventilatie en volledig ingericht met planten en dergelijke.


Smaken verschillen. Soms hebben we een "Zenmoment". Alle producten van dit paludarium (varenwortel, houten stobbes, bolmos, tillandsia's en planten) hebben we vrijwel altijd in de (web)shop.


Standaard richten we onze kweekbakken in met een rij turven als scheiding tussen het water- en landgedeelte, een zwarte filtermat of hydrokorrels daarachter met daarop bark en beukenblad, een stobbe en wat plantjes maken het compleet. Al onze kweekbakken hebben varenwortel achter- en zijwanden waar vrijwel alle plantjes (maar natuurlijk ook mossen en varentjes) goed op groeien.


Een van de vele plantjes die prima groeien in een varenwortelwand is de Begonia. Hier de Begonia prismatocarpa die als stekje in een zijwand van een kweekbak is gedrukt. Na drie maand met dit verbluffende resultaat! Als stek ziet hij er vaak nogal iel uit! Vooral op varenwortelwanden doet hij het enorm goed.


Kikkers fotograferen vind ik nog steeds lastig. Ook deze foto is eigenlijk mislukt omdat deze niet scherp genoeg is en de ogen opgaan in een schaduw.  Toch plaats ik deze foto hier omdat de D. t. azureus een van de mooiste kikkers is (vind ik). Bij een paludarium horen tenslotte levende dieren of je moet aan levende planten voldoende hebben. Overigens zijn alle bovenstaande foto's met een telefoontoestel gemaakt!


"The boys from Braziel and Sipaliwini".

 Tinctoriussoorten zijn vrijwel altijd zichtbaar en niet bang. Daarom adviseren wij beginnende liefhebbers te beginnen met dit soort ook al omdat ze makkelijker te houden zijn dan vele andere Dendrobaten en door hun zichtbaarheid goed te controleren zijn op hun gezondheid.


Hier de Phelsuma klemmeri (jong van een paar maand oud) in een van mijn kweekbakken. Bij veel phelsumahouders zien de bakken er wat steriel uit. Met zwarte bamboe en wat planten is er snel een ander, "groener" resultaat te bereiken.


Wij hebben in een aantal paludariums vampierkrabbetjes. Je ziet ze weinig maar wanneer je ze ziet zijn ze prachtig met een interessant gedrag!

Hier de "Red Devil" in volle glorie! (foto stagiair Thijmen Roenhorst). Krabben hebben 10 echte poten!


Hoewel wij graag semiautomatisch met de hand sproeien hebben we onze kweekbakken voorzien van een TF-sproeisysteem dat door frogsandmore en terrated gezamenlijk ontwikkeld - en op de markt gebracht - werd. Dit scheelt veel tijd en werkt fantastisch. Ook de varenwortelproducten worden onder de naam mossontreefern gezamenlijk op de markt gebracht.


Onze boomvarenpotten van mossontreefern.com lenen zich - naast gebruik in een paludarium - ook uitstekend voor vijverplanten en zelfs voor "vleesetende" planten. Met de voet in het water blijft de pot vochtig, geeft een hogere luchtvochtigheid en in de volle zon of halfschaduw kleuren de planten prachtig.