Koopjeshoek

Voorheen stond op deze plek "Inspiratie". We hebben echter letterlijk en figuurlijk te veel ruimte in ons magazijn en we willen dan ook de spullen die we niet naar beurzen nemen en die niet op de site staan, maar wel van waarde zijn, zo langzamerhand opruimen zodat het magazijn wat overzichtelijk is. Dit gedeelte wordt de komende maand uitgebreid.

De foto's en tekst van het oorspronkelijke gedeelte "inspiratie" blijven onder dit gedeelte "koopjeshoek" staan. 


Hoekpaludarium, merk Terrated klein

Deze foto is van een eigen merk paludarium, volledig ingericht en met alle nodige apparatuur.  De twee zijden meten 50 cm.  "Direct leverbaar". Nu zonder meerprijs inclusief een eenvoudige onderkast en sproeiinstallatie.

Dit paludarium is te bekijken in onze showroom. 

€ 650,00

 • Uitverkocht

Hoekpaludarium 60 x 60

Deze foto is van een hoekpaludarium van 60 x 60 cm, met lichtkap en volledig ingericht en werkend. 

Dit paludarium is te bekijken in onze showroom. Nu zonder meerprijs met eenvoudige onderkast en sproeiinstallatie.

€ 850,00

 • Uitverkocht


Referbished sproeisysteem als nieuw

Op de achtergrond ziet u een prachtig referbished vivariapaludarium van 300 liter met een erg mooi gemaakte onderkast. Deze staat elders op dit gedeelte.

Het gaat hier om een  verrijdbaar semiautomatisch sproeisysteem bestaande uit: verrijdbaar karretje van aluminiumbuis, 2 betonplek planken, veilige waterdichte aan-uit schakelaar, 12 volt transformator, geluidsarme boosterpomp, spiraalslang en goed aangesloten vernevelaar. Het voorraadvat is nu vervangen door een jerrycan van 10 liter. Het bovenblad is leeg en de techniek zit aan de onderkant om het blad veilig en vrij te houden voor spullen die u verder nodig hebt. 

 

€ 295,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Gebroken en beschadigde bruine kurkplaten.

 

Ik kwam op het idee om dit item aan te bieden toen een klant een nieuwe kurkplaat in de showroom kocht en deze in stukken brak. Op de vraag waarom hij dat deed gaf hij aan dat dit makkelijker was om te vervoeren en omdat hij plateau`s ging maken in zijn opkweekbakken.  Ik heb gebroken kurk in de diktes 2, 3 en 4 cm dik. Ook ideaal om orchideetje op te binden! Afhalen kan. Bij opsturen krijgt u het equivalent van 1 plaat van 1 meter bij 50 cm. 

€ 5,50

 • Uitverkocht

stukken kokosvezelmatten

Hoewel wij geen grote formaten meer verkopen hebben wij diverse reststukken kokosvezelmatten die gebruikt worden voor achterwanden van terrariums / paludariums. de maximale breedte is ongeveer 30 cm en de stukken zijn wisselend van lengte. Neem eens een kijkje in onze showroom of stuur een mailtje over de beschikbaarheid. Op = op. De prijs is een indicatie van een stuk van 30 x 40 cm. 

 

€ 2,60

 • Uitverkocht

Takken van de kronkelhazelaar

Wij hebben nog een behoorlijk aantal takken van de kronkelhazelaar. De zijn niet niet geschikt voor een kletsnatte bak maar in een wat droger terrarium (of bijvoorbeeld voor een volière of muizenbakje)  zijn deze uitstekend geschikt. De grotere van circa 1,5 meter zijn alleen af te halen. Voor de groothandel neem contact op voor prijzen.

€ 0,50

 • Uitverkocht

Wortelstobbes van Poolse den

Wij hebben een tijd geleden mooie wortelstobbes gekocht maar deze zijn alleen geschikt voor droge terrariums omdat de dennenboom is en dus zeker niet geschikt voor natte bakken. De afmeting maakt dat dit product eerder in de showroom uit te kiezen is. Bij alles in een koop en voor handelaars tellen andere prijzen. Neem gerust contact op.

€ 18,00

 • Uitverkocht

Kokosvezel in 6 liter zak.

Wij hebben een tijd geleden kokosvezel gekocht. Ideaal voor vogelnestjes, plantenstokken, opbinden van bromelia's en orchideeën etc.. Voor de groothandel rekenen we andere prijzen.

€ 6,00

 • Uitverkocht

Bananenstengels circa 80 cm. (gebleekt)

Wij hebben een tijd geleden bananenstengels gekocht maar doen er weinig mee omdat ze niet in een paludarium thuishoren. Ze zijn ideaal voor droge bakken of voor de bloemsierkunst etc.. Voor de groothandel rekenen we andere prijzen.

€ 1,50

 • Uitverkocht

Berkenbast circa 20 x 50 cm

Wij hebben een tijd geleden berkenbast gekocht in platen van circa 20 x 50 cm. Ze zijn wat opgerold maar weer eenvoudig recht te buigen. Ze zijn ideaal voor droge bakken als bijvoorbeeld achterwand of voor de bloemsierkunst etc.. De prijs is per stuk. Voor de groothandel rekenen we andere prijzen. 

€ 2,00

 • Uitverkocht

Musgozwartmos / korstmos meer dan 250 gram per zak / 4 liter zak.

Wij hebben een tijd geleden zakken korstmos gekocht. aan de bovenkant is dit mos zilverkleurig en aan de onderkant zwart. Er zijn leuke dingen mee te doen alleen is het niet bedoeld voor paludariums. Je kunt bijvoorbeeld een hele achterwand beplakken met dit mos voor een bak voor wandelende takken om maar een voorbeeld te noemen. Voor de groothandel rekenen we andere prijzen.

€ 6,00

 • Uitverkocht


Inspiratie


Het blijft toch een fantastisch gezicht zo'n kikkertje op een bemoste achterwand van varenwortelplaten. Foto: Kim (stagiaire).


Wij maken erg graag gebruik van ons boomvarenmateriaal (mossontreefern.com). Links ziet u een zijwand van boomvarenplakjes die begroeid zijn met mos. In het midden ziet u een varentje op een boomvarenplankje en rechts ziet u een stammetje van circa 30 cm dat geheel begroeid is met mos.


Ook de bovenste foto is een voorbeeld waarbij 2 stammetjes D. squarossa compleet overwoekert zijn met mos dat spontaan op de stammetjes gekomen is. Het heeft wel enige maanden tot een jaar nodig totdat zo'n resultaat bereikt is. Voorwaarde is veel vocht en veel licht. 


Het is altijd een verrassing om te zien wat er uit onze halve stammetjes boomvaren, komt. Deze gebruiken wij  als zij- en achterwand. Hier ziet u een voor kikkers onschuldige? Australische? paddestoel van een centimeter of 4 die al twee maand de zijwand van een van de kweekbakken siert.   


Of deze twee jongens of meisjes?


Of deze merkwaardige kikkerstoel.


Wij gebruiken graag zwarte turven (links onder), zwarte rivierkeien en "troncho's" (links boven) voor het inrichten van onze paludariums. Wij gebruiken uitsluitend niet te dure en duurzame natuurlijke materialen.


Wij maken graag gebruik van makkelijke paludariumplanten die toch een spectaculair contrast geven in het paludarium.  Op de verkoopsite staan diverse betaalbare planten die gebruikt kunnen worden.


Niet alle noten zijn geschikt voor de natte omgeving van een paludarium. Wij geven op de verkoopsite aan welke noten wel geschikt zijn. Wij gebruiken graag "palmpots", "Coco Para Blad". "driekwart kokosnoot "baby"" en "Ouriconoot" met of zonder gat. Ook kunt u deze noten gebruiken voor een aquarium.


Soms geven onze klanten aan geen groene vingers te hebben en inspiratie te missen. Voor hen hebben we de mogelijkheid om een kant en klaar paludarium naar de wens van de klant te kopen. Bovenstaande foto is van een Hoekpaludarium 50 compleet met waterval langs een teakhouten stronk. verwarming, verlichting, ventilatie en volledig ingericht met planten en dergelijke.


Smaken verschillen. Soms hebben we een "Zenmoment". Alle producten van dit paludarium (varenwortel, houten stobbes, bolmos, tillandsia's en planten) hebben we vrijwel altijd in de (web)shop.


Standaard richten we onze kweekbakken in met een rij turven als scheiding tussen het water- en landgedeelte, een zwarte filtermat of hydrokorrels daarachter met daarop bark en beukenblad, een stobbe en wat plantjes maken het compleet. Al onze kweekbakken hebben varenwortel achter- en zijwanden waar vrijwel alle plantjes (maar natuurlijk ook mossen en varentjes) goed op groeien.


Een van de vele plantjes die prima groeien in een varenwortelwand is de Begonia. Hier de Begonia prismatocarpa die als stekje in een zijwand van een kweekbak is gedrukt. Na drie maand met dit verbluffende resultaat! Als stek ziet hij er vaak nogal iel uit! Vooral op varenwortelwanden doet hij het enorm goed.


Kikkers fotograferen vind ik nog steeds lastig. Ook deze foto is eigenlijk mislukt omdat deze niet scherp genoeg is en de ogen opgaan in een schaduw.  Toch plaats ik deze foto hier omdat de D. t. azureus een van de mooiste kikkers is (vind ik). Bij een paludarium horen tenslotte levende dieren of je moet aan levende planten voldoende hebben. Overigens zijn alle bovenstaande foto's met een telefoontoestel gemaakt!


"The boys from Braziel and Sipaliwini".

 Tinctoriussoorten zijn vrijwel altijd zichtbaar en niet bang. Daarom adviseren wij beginnende liefhebbers te beginnen met dit soort ook al omdat ze makkelijker te houden zijn dan vele andere Dendrobaten en door hun zichtbaarheid goed te controleren zijn op hun gezondheid.


Hier de Phelsuma klemmeri (jong van een paar maand oud) in een van mijn kweekbakken. Bij veel phelsumahouders zien de bakken er wat steriel uit. Met zwarte bamboe en wat planten is er snel een ander, "groener" resultaat te bereiken.


Wij hebben in een aantal paludariums vampierkrabbetjes. Je ziet ze weinig maar wanneer je ze ziet zijn ze prachtig met een interessant gedrag!

Hier de "Red Devil" in volle glorie! (foto stagiair Thijmen Roenhorst). Krabben hebben 10 echte poten!


Hoewel wij graag semiautomatisch met de hand sproeien hebben we onze kweekbakken voorzien van een TF-sproeisysteem dat door frogsandmore en terrated gezamenlijk ontwikkeld - en op de markt gebracht - werd. Dit scheelt veel tijd en werkt fantastisch. Ook de varenwortelproducten worden onder de naam mossontreefern gezamenlijk op de markt gebracht.


Onze boomvarenpotten van mossontreefern.com lenen zich - naast gebruik in een paludarium - ook uitstekend voor vijverplanten en zelfs voor "vleesetende" planten. Met de voet in het water blijft de pot vochtig, geeft een hogere luchtvochtigheid en in de volle zon of halfschaduw kleuren de planten prachtig.