In dit gedeelte van de online shop kunt u Bromelia's vinden. Deze zijn gekweekt door een gerenommeerde Bromeliakweker en bewezen als geschikt voor een klein tot middelgroot paludarium. 

Er is bij PostNL nog steeds een behoorlijke vertraging. Deze week zijn 10 pakketten die maandag of dinsdag verstuurd zijn op vrijdag nog niet bezorgd (1/3  deel van de verzendingen van die dagen).  Om die reden hebben we besloten om tijdelijk de plantenverzending te stoppen. Met klanten die net voor de sluiting nog planten besteld hebben wordt middels een mail (dit weekend) overlegd wat de wensen zijn!


Cryptanthus fosterianus

De Cryptanthus fosterianus groeit in Brazilië in de volle grond, in tegenstelling tot de meeste bromelia's die tegen bomen of rotsen groeien met hechtwortels. Ze kunnen meer schaduw en vochtigheid aan en om deze reden is deze Plant ideaal voor in het terrarium waar de bijzondere groen tot rood gekleurde bladeren echt tussen andere planten uitspringen.  

€ 5,90

Goudaea ospinea selection

Deze bromelea is niet te groot en ook geschikt voor een kleiner terrarium van 40 x 40 x 40 cm.. Liever nog 50 x 50 cm.. Zijn diepe bladkelken zijn prima geschikt als slaap- of legplek van uw kikkers. Door zijn bonte blad is het een bromelia die goed opvalt.

€ 7,50

 • Uitverkocht

Neoregelia akeso (stek)

Deze Neoregelia akeso is een hybride van N. ampullacea var. tigrina en de N.  lilliputiana. Hij wordt maar 8 cm en is met zijn smalle uiterlijk erg geschikt voor kleine terrariums of om voor afwisseling te zorgen. Zet de plant in een groepje of mik erop dat de plant door middel van uitlopers snel een groepje wordt. 

 

€ 5,50

Neoregelia Antela

Deze Neoregelia heeft spits blad met kleine vlekjes en wordt met zijn 20 cm niet al te groot. Hij heeft een redelijk diepe kelk en is daarom prima geschikt voor kleine kikkertjes. Mogelijk is het een N. pauciflora variëteit. 

De verzorging is makkelijk. Alle temperaturen tussen 14 en 34 graden zijn goed. Hij heeft wel flink wat licht nodig.

€ 5,95

 • Uitverkocht

Neoregelia fireball groen met rood hart

Deze bromelia is vanwege zijn kleur (rood hart bij veel- en groen bij minder licht), hoog aanpassingsvermogen en snelle groei met veel zijscheuten een veel gebruikte plant in de kikkerhobby. Hij is ook erg gewild bij de kleine kikkers die graag gebruik maken van de bladoksels. Hij wordt maximaal 25 cm, maar door de vele zijscheuten steeds groter. Geen nood. Zet gewoon de schaar in een aantal zijscheuten en u heeft veel stekken.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Neoregelia Fire Ball Red

De laatste tijd zijn er weinig mooie rode Bromelia's te koop. Ik heb er een paar op de kop kunnen tikken. Ze vallen onder de groep klein blijvende Bromelia's en ze passen dan ook prima in een kleiner paludarium. De verzorging is net zo als andere Bromelia's. Ook deze lever ik zonder wortelkluit. U bindt ze tijdelijk aan een tak of dergelijke en geeft water in de kelk. De tijd doet de rest. Ze wortelen dan prima aan een tak of dergelijke.

€ 6,90

 • Uitverkocht

Neoregelia Fuego giant

Deze Neoregelia is, zoals de naam al zegt, groot en past dus bij uitstek in een flink paludarium waar deze bromelia met zijn mooie rode kleur prima tot zijn recht komt en waar de kikkers dankbaar gebruik maken van de flinke oksels van de bladeren.

€ 9,90

 • Uitverkocht

Neoregelia Domino

Deze Neoregelia heeft bij voldoende licht prachtig rood blad met helder groene stippen. De plant is stukken kleiner dan de green spotted red waar hij wel op lijkt.

€ 11,50

Neoregelia "Green spotted red"

Deze prachtige Neoregelia is een wat grotere blikvanger  De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Hij is echter wel een centimeter of 30 x 30 x 30

€ 10,90

 • Uitverkocht

Neoregelia "Hannibal Lector"

Deze prachtige Neoregelia is een wat grotere blikvanger.  De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Hij is echter wel een centimeter of 35 x 35 x 35 met flink wat ruimte in de kelk en tussen de bladeren.

€ 12,10

 • Uitverkocht

Neoregelia Hawaii green/red

Deze Neoregelia  wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium.  Bij te weinig licht, bijvoorbeeld in de wintermaanden, kleurt deze Bromelia groen. Temperatuur: 14 tot 34 C. Mocht u groene planten krijgen dan worden ze weer rood bij intensief licht.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Neoregelia Hybrid small

Deze Neoregelia  wordt zo'n cm of 8 of kleiner. Nog wat kleiner dan de Hawaii green red en de Mephisto. Daarom erg geschikt voor de wat kleinere bak. De plant heeft redelijk wat licht nodig pm de rode waas / spikkeltjes te behouden kleurt deze Bromelia groen. Temperatuur: 14 tot 34 C. Mocht u groene planten krijgen dan worden ze weer wat intenser bij intensief licht.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Neoregelia Mephisto

Deze bromelia is vanwege zijn kleur een aanrader. Wanneer u hem koopt is hij groen maar bij voldoende licht zal het hart gespikkeld rood kleuren. Hij heeft dus behoorlijk wat licht nodig en blijft ongeveer 10 cm. De temperatuur in het paludarium is altijd goed. Ontdoe de plant van de pot en de grond en bind hem - eventueel met wat mos - op een tak of dergelijke. Zorg voor regelmatig wat water in de kelk / bladoksels. Mocht u groene planten krijgen zonder rode spikkels of waas dan worden ze weer roder bij intensief licht

€ 5,90

 • Uitverkocht

Neoregelia punctatissima

Deze Neoregelia is een botanische Neoregelia. De afmeting wordt 10 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Deze plant komt van nature voor in Brazilië op de takken van woudreuzen waar hij grote clusters van planten vormt. Geef de plant voldoende licht dan komen de strepen of stippen het best uit. Bij weinig licht vervagen ze. 

 

€ 6,10

 • Uitverkocht

Neoregelia "purper"

Deze Neoregelia is  een wat grotere Neoregelia (30 - 35 cm)  en heeft een grote kelk en ruimte in de bladoksels. Uw kikkers zullen daar blij mee zijn. Het blad is glad en glanst naar de purperen kant.

€ 7,90

 • Uitverkocht

Neoregelia Red Walf

Deze Neoregelia is een hybride (Zebrina x Fire ball). De afmeting wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.

€ 5,90

 • Uitverkocht

Neoregelia rubrifolia hybride rubra

Deze Neoregelia heeft een wat smaller blad zodat er daaronder wat meer licht doorbreekt op de bodem. De afmeting wordt 12 - 15 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig om een rode zweem te houden en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.

€ 7,20

 • Uitverkocht

Neoregelia pendula

Deze prachtige Neoregelia ziet er wat glimmend uit alsof hij van kunststof is. De plant heeft redelijk wat licht nodig om zijn rode hart te behouden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium ondanks de getande bladranden. Hij meet ongeveer 15 x 15 x 15 cm. 

€ 12,10

 • Uitverkocht

Neoregelia Red Hybrid

Deze Neoregelia lijkt wat op de N.  domino maar is wat groter. Wordt soms ook wel verkocht als de "greenspotted red". De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Op de foto ziet u hem links van de N. big green spotted en u kunt het verschil zien. De "domino" is nagenoeg de helft kleiner.

€ 8,90

 • Uitverkocht

Vriesea correia araujoi

Deze smalbladige en redelijk kleinblijvende Vriesea (10 - 12 cm) en  die in een terrarium vanaf 30 cm goed tot zijn recht komt of als groepje contrasterend met andere planten in een wat grotere bak. De verzorging is makkelijk. De temperatuur is in een paludarium altijd goed.  

€ 5,90

 • Uitverkocht

Vriesea erythrodactylon

Deze lichtgroene  redelijk kleinblijvende Vriesea heeft prachtig lichtgroen contrastrijk blad. De bladoksel is donkerbruin. In een klein groepje is hij een nog mooiere verschijning. De naam moet nog even gecontroleerd worden . Deze vriesea doet het opvallend goed wanneer je de plant zonder pot opbind in een paludarium. 

€ 8,50

 • Uitverkocht

Vriesea racinea

Deze Vriesea blijft klein (10 cm) en is een van de wat kleinere bromelia's die in een terrarium vanaf 30 cm goed tot zijn recht komt of als groepje contrasterend met andere planten. De verzorging is makkelijk. De plant komt oorspronkelijk uit Brazilië. De temperatuur is in een paludarium altijd goed.  

€ 5,90

 • Uitverkocht

Vriesea splenriet

Deze kweekvorm wordt ongeveer 15 cm. Met deze kleinere afmeting is deze Vriesea dus wel geschikt voor normale paludariums. De trechters houden veel vocht vast en net zoals vrijwel alle andere bromelia's kunnen ze het best opgebonden worden op een tak of tegen de achter- of zijwand.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Tillandsia's


Tillandsia mix 1 x 3 stuk of 1 x 5 stuks

Bij deze bestelling krijgt u 3 of 5 gesorteerde tillandsia"s.

€ 8,90

 • Uitverkocht

Op korte termijn komen er meer Tillandsia's op deze site.


Tillandsia andreaba adult

Deze tillandsia komt oorspronkelijk uit Mexico. In het paludarium kunt u hem op een wat hogere en droge plek zetten. Zorg dat de plant na het sproeien snel droog kan worden. Omdat hij groen is heeft hij een tikkeltje meer sproeiwater nodig dan grijze tillandsia's  

€ 4,40

 • Uitverkocht

Tillandsia fuchsi fuchsi mexico

Deze tillandsia komt oorspronkelijk uit Mexico. In het paludarium kunt u hem op een wat hogere en droge plek zetten. Zorg dat de plant na het sproeien snel droog kan worden 

€ 4,30

 • Uitverkocht

Tillandsia tectorum (small)

Deze plant komt oorspronkelijk uit Ecuador en Peru en komt niet zo veel voor.  Het lijkt wel of deze Tillandsia met bevroren rijp bedekt is. U kent deze plant beter hoog in de balk zetten waar er voldoende licht os en de plant snel droog kan worden.

€ 6,50

 • Uitverkocht

Tillandsia usneoides

U kent deze plant onder de naam Spaans mos.  Het hangt vooral in het zuiden van de USA aan de bomen. U kunt deze plant laten hangen in een wat hoger paludarium met redelijk wat licht. Hierdoor ontstaat een behoorlijke dieptewerking. De verzorging is redelijk makkelijk. Een of meerdere keren per week sproeien afhankelijk van de luchtvochtigheid.  Wij leveren de wat grovere vorm. Deze is wat sterker en makkelijker goed te houden dan de fijnere.  

€ 7,50

 • Uitverkocht