In dit gedeelte van de online shop kunt u Bromelia's vinden. Deze zijn gekweekt door een gerenommeerde Bromeliakweker en bewezen als geschikt voor een klein tot middelgroot paludarium (tenzij anders aangegeven). Alle planten die zijn aangegeven met een @ zijn geschikt voor een echt miniterrarium.  Ter Informatie  Webshopbestellingen  die op vrijdag 24 Mei  na 14.00 uur zijn geplaatst worden op  Donderdag 30 mei verzonden/uitgeleverd  

 


Heatpack

Door de gestegen prijzen van heatpacks lukt het ons niet meer om in het nieuwe jaar gratis heatpacks toe te voegen aan uw plantenbestellingen. Wij adviseren met klem om bij verwachte temperaturen van beneden de 12 graden een heatpack bij te bestellen. Wanneer u alleen bromelia's koopt dan kunnen deze goed tegen koude. Alleen bij temperaturen onder de 10 graden adviseren wij toch een heatpack bij te bestellen! De normale heatpacks werken circa 40 uur. Wanneer u een langere verzendtijd verwacht kunt u ook - tegen een geringe meerprijs - de extra langwerkende heatpacks van 72 uur gebruiken.

 

€ 2,55

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Dupla PlantFix liquid (per 2 tubes verpakt)

Na jaren gewerkt te hebben met trekbandjes en slecht drogende lijm hebben we nu de ideale lijm om mos, Bromelea's en Tillandsia's op bijvoorbeeld hout te lijmen. Maar ook stenen en hout kunnen nu snel en stevig in het paludarium verankerd worden.  De ideale lijm dus voor aqua- terrascaping. 

€ 6,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Aqua/terrascaping glue "eigen merk"

Na jaren gewerkt te hebben met trekbandjes en slecht drogende lijm hebben we nu de ideale lijm om mos, Bromelea's en Tillandsia's op bijvoorbeeld hout te lijmen. Maar ook stenen en hout kunnen nu snel en stevig in het paludarium verankerd worden.  De ideale lijm dus voor aqua- terrascaping. Nu ook een goedkoper alternatief dat minstens zo goed is. Let op. De prijs van deze is per tubetje en de kleur is nu blauw.

€ 2,60

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Goudaea ospinae var gruberii "wit"M

Deze grote bromelia komt oorspronkelijk uit Columbia. Hij is behoorlijk groot en heeft behoorlijke bladkelken. Hij is niet geschikt voor kleinere paludariums en door zijn groen-witte  kleur is het wel een behoorlijke blikvanger in uw paludarium. Het opbinden is net zoals andere bromelia's. Op dit moment hebben deze bromelia's wat bredere bladeren dan gemiddeld en dat maakt ze nog geschikter voor onze kikkers. 

€ 18,50

 • Uitverkocht

Goudaea ospinea selection

Deze Bromelea is niet te groot en ook geschikt voor een kleiner terrarium van 40 x 40 x 40 cm.. Liever nog 50 x 50 cm.. Zijn diepe bladkelken zijn prima geschikt als slaap- of legplek van uw kikkers. Door zijn bonte blad is het een bromelia die goed opvalt. Op dit moment (geel) bloeiend.

€ 10,50

 • Uitverkocht

Cryptanthus

Het geslacht Cryptanthus maakt deel uit van de familie van de Bromelia's. Vrijwel alle bromelia's groeien als epifyten in bomen of op rotsen maar deze cryptanthussen groeien van nature in Brazilië onder de bomen in de grond. Ze kunnen daardoor wel at donkerder staan maar de kleuren worden of blijven levendiger bij voldoende licht. qua temperatuur is de normale paludariumtemperatuur goed maar in de vensterbank moeten temperaturen onder de 15 graden vermeden worden. Houdt de plant niet kletsnat. Eerder wat droger. 

€ 4,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Racinaea crispa

Racinaea crispa is niet gemakkelijk !.  ( vochtig  gematigd klimaat. ) 18- 24  graden Celcius

€ 19,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Catopsis morreniana

Catopsis morreniana is een makkelijk en goed te verzorgen bromelia voor het tropische terrarium  Het is een klein blijvende Bromelia met mooie gele /groene blad. Als deze plant goed aan het groeien is zullen er zijscheuten worden gevormd. 

€ 6,95

 • Uitverkocht

@ Neoregelia akeso (stek)

Deze Neoregelia akeso is een hybride van N. ampullacea var. tigrina en de N.  lilliputiana. Hij wordt maar 8 cm en is met zijn smalle uiterlijk erg geschikt voor kleine terrariums of om voor afwisseling te zorgen. Zet de plant in een groepje of mik erop dat de plant door middel van uitlopers snel een groepje wordt. @

€ 6,15

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia amazon

Deze Neoregelia  is een betrekkelijk nieuwe aanwinst. De naam is denk ik een fantasienaam. Het kenmerkende van deze plant is dat hij mooi rood kan worden bij voldoende licht (net een tikje anders dan de fireball red). Ook bij deze plant zie je toch merkwaardige kleurvarianten die niet alleen afhankelijk zijn van de hoeveelheid licht (zie de tweede foto). Zet de plant in een groepje of mik erop dat de plant door middel van uitlopers snel een groepje wordt. Dit ziet er natuurlijker uit dan alleen maar solitaire planten. Overigens schrijf ik hier nog eens dat ik de Neoregelia's bij voorkeur lever zonder aardkluit. Ze groeien tenslotte in het oerwoud niet op de grond maar in de bomen. Een tijdelijke ondersteuning (trekbandje of zo, gecamoufleerd met wat mos), wat water in de bladoksels n groeien maar!!

€ 7,35

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia Anteia

Deze Neoregelia heeft spits blad met kleine vlekjes en wordt met zijn 20 cm niet al te groot. Hij heeft een redelijk diepe kelk en is daarom prima geschikt voor kleine kikkertjes. Mogelijk is het een N. pauciflora variëteit. 

De verzorging is makkelijk. Alle temperaturen tussen 14 en 34 graden zijn goed. Hij heeft wel flink wat licht nodig. Op dit moment mooie roodbruine punten op groen blad.

€ 7,35

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia Pumi

Deze Neoregelia heeft  een mooi postuur. De normale is geschikt voor een kleine tot wat middelgrote bak. Het is een bromelia die erg geschikt is voor pumliosoorten omdat de vorm van het blad maakt dat er behoorlijk wat ruimte in de koker en tussen de bladeren is. De plant heeft redelijk wat licht nodig om de kleur te behouden. De plant is  eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.  Bij voldoende licht wordt de plant nog roder.

€ 10,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia big green spots

Deze wat grotere Neoregelia zou grote groene punten op rood blad hebben maar ik zie er meer rode punten op groen blad in. Het is een mooie contrastrijke plant die mooi in een middelgroot tot groot paludarium past. De verzorging is gelijk aan vrijwel alle bromelia`s.  Dus uit de pot ermee en maak hem vast aan een tak en zorg dat er water tussen de bladeren staat!

€ 11,90

 • Uitverkocht

Neoregelia Dark purple

Deze Neoregelia heeft  een mooi postuur. De normale is geschikt voor een kleine tot wat middelgrote bak. Het is een bromelia die erg geschikt is voor pumliosoorten omdat de vorm van het blad maakt dat er behoorlijk wat ruimte in de koker en tussen de bladeren is. De plant heeft redelijk wat licht nodig om de kleur te behouden. De plant is  eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.  Bij voldoende licht wordt de plant nog  meer rood/paars 

€ 9,50

 • Uitverkocht

Neoregelia Eteria

Deze  nieuwe Neoregelia is erg compact  van vorm en is een aanwinst in het paludarium  De afmeting wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Ook bij deze plant kan de kleur enorm verschillen. Ook hierbij speelt de standplaats en de hoeveelheid licht de hoofdrol.

€ 8,95

 • Uitverkocht

Neoregelia Agnes

Deze Neoregelia is erg fraai van vorm en kleur  De afmeting wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Ook bij deze plant kan de kleur enorm verschillen. Ook hierbij speelt de standplaats en de hoeveelheid licht de hoofdrol.

€ 8,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia "compacta" Malibou

Deze wat grotere Neoregelia is een mooie groene  contrastrijke plant die mooi in een middelgroot tot groot paludarium past. De verzorging is gelijk aan vrijwel alle bromelia`s.  Dus hij is al uit de pot  en maak hem vast aan een tak en zorg dat er water tussen de bladeren staat!

€ 12,90

 • Uitverkocht

Neoregelia domino

Misschien wel de mooiste  Neoregelia! Niet altijd in voorraad. Hij is niet al te groot maar hoort ook niet bij de kleine Neoregelia's. De tekening en de glans op het blad is prachtig!  

De verzorging is makkelijk. Alle temperaturen tussen 14 en 34 graden zijn goed. Hij heeft wel flink wat licht nodig.

€ 11,95

 • Uitverkocht

Neoregelia olens

Een mooie Neoregelia! Niet altijd in voorraad. Hij is niet al te groot maar hoort ook niet bij de kleine Neoregelia's. De groene kleur  met de rode strepen  staat erg fraai in het paludarium 

De verzorging is makkelijk. Alle temperaturen tussen 14 en 34 graden zijn goed. Hij heeft wel flink wat licht nodig.

€ 8,95

 • Uitverkocht

Neoregelia fireball groen

Deze bromelia is vanwege zijn kleur (rood hart bij veel- en groen bij minder licht), hoog aanpassingsvermogen en snelle groei met veel zijscheuten een veel gebruikte plant in de kikkerhobby. Hij is ook erg gewild bij de kleine kikkers die graag gebruik maken van de bladoksels. Hij wordt maximaal 25 cm, maar door de vele zijscheuten steeds groter. Geen nood. Zet gewoon de schaar in een aantal zijscheuten en u heeft veel stekken.

€ 6,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia Fire Ball Red

De laatste tijd zijn er weinig mooie rode Bromelia's te koop. Ik heb er een paar op de kop kunnen tikken. Ze vallen onder de groep klein blijvende Bromelia's en ze passen dan ook prima in een kleiner paludarium. De verzorging is net zo als andere Bromelia's. Ook deze lever ik zonder wortelkluit. U bindt ze tijdelijk aan een tak of dergelijke en geeft water in de kelk. De tijd doet de rest. Ze wortelen dan prima aan een tak of dergelijke. Mocht de plant groen aankomen dan wordt deze weer rood bij voldoende = veel verlichting. Afhankelijk van de standplaats kunnen de planten verschillende kleuren hebben.

€ 7,25

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia fuego

Deze Neoregelia fuego heeft  een mooi postuur. De normale is geschikt voor een kleine tot wat middelgrote bak. Het is een bromelia die erg geschikt is voor pumeliosoorten omdat de vorm van het blad maakt dat er behoorlijk wat ruimte in de koker en tussen de bladeren is. De plant heeft redelijk wat licht nodig om de kleur te behouden. De plant is  eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.  Bij voldoende licht wordt de plant nog roder. We hebben de Fuego in de maat giant (deze is behoorlijk groot en moet zeker in een middelgroot- of groot paludarium) en de "small" die ook aanzienlijk is, de helft kleiner dan de giant maar groot genoeg (vanwege de bladoksels) voor pumilio soorten. De giant heeft een doorsnede van minstens 40 cm.

€ 12,00

 • Uitverkocht

Neoregelia "Hannibal Lector"

Deze prachtige Neoregelia is een wat grotere blikvanger.  De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Hij is echter wel een centimeter of 35 x 35 x 35 met flink wat ruimte in de kelk en tussen de bladeren.

€ 11,95

 • Uitverkocht

Neoregelia Hawaii green/red

Deze Neoregelia  wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium.  Bij te weinig licht, bijvoorbeeld in de wintermaanden, kleurt deze Bromelia groen. Temperatuur: 14 tot 34 C. Mocht u groene planten krijgen dan worden ze weer rood bij intensief licht. Ook de kleur rood kan afhankelijk van de standplaats en lichtintensiteit enorm verschillen zoals u op de foto's ziet. Planten staan nu wat donker en zijn wat groener. Bij meer licht zijn ze binnen een maand weer prachtig rood.

€ 6,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Neoregelia Hybrid small

Deze Neoregelia  wordt zo'n cm of 8 of kleiner. Nog wat kleiner dan de Hawaii green red en de Mephisto. Daarom erg geschikt voor de wat kleinere bak. De plant heeft redelijk wat licht nodig om de rode waas / spikkeltjes te behouden anders kleurt deze Bromelia groen. Temperatuur: 14 tot 34 C. Mocht u groene planten krijgen dan worden ze weer wat intenser bij intensief licht. @

€ 6,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia Jao Marcio

Mooie, nieuwe middelgrote bromelia. Wordt niet te groot. 

€ 6,35

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia Mephisto

Deze bromelia is vanwege zijn kleur een aanrader. Wanneer u hem koopt is hij groen maar bij voldoende licht zal het hart gespikkeld rood kleuren. Hij heeft dus behoorlijk wat licht nodig en blijft ongeveer 10 cm. De temperatuur in het paludarium is altijd goed. Ontdoe de plant van de pot en de grond en bind hem - eventueel met wat mos - op een tak of dergelijke. Zorg voor regelmatig wat water in de kelk / bladoksels. Mocht u groene planten krijgen zonder rode spikkels of waas dan worden ze weer roder bij intensief licht

€ 6,35

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia mini

Deze bromelia is een van de kleinste bromelia's met een maximum van 10 - 12 cm per plant. Ze krijgt redelijk snel zijscheuten, is donkergroen van kleur en ideaal voor de kleinere kikkerbak. Deze bromelia wordt normaal geleverd in een potje maar dat is onnatuurlijk. Verwijder de grond, bindt hem met een klein beetje mos op een tak of dergelijke en zorg dat de kelk vol met water blijft staan. 

€ 6,95

 • Uitverkocht

Neoregelia punctatissima

Deze Neoregelia is een botanische Neoregelia. De afmeting wordt 10 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Deze plant komt van nature voor in Brazilië op de takken van woudreuzen waar hij grote clusters van planten vormt. Geef de plant voldoende licht dan komen de strepen of stippen het best uit. Bij weinig licht vervagen ze. 

 

€ 7,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia "purple"

Deze Neoregelia heeft een mooie purperen kleur die bij goede verlichting alleen maar mooier wordt. De bladeren zijn wat spits aan de uiteinden en wat naar boven gericht. Het is iets groter dan de kleinere soorten zeg maar een middenmoot. Temperatuur: 14 tot 34 C. Bij weinig licht vervaagt de kleur wat.

 

€ 8,50

 • Uitverkocht

Neoregelia Red Hybrid

Deze Neoregelia is behoorlijk rood met groene punten. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Op de foto ziet u hem links.

€ 10,25

 • Uitverkocht

Neoregelia Red Walf

Deze Neoregelia is een hybride (Zebrina x Fire ball). De afmeting wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Ook bij deze plant kan de kleur enorm verschillen. Ook hierbij speelt de standplaats en de hoeveelheid licht de hoofdrol.

€ 6,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia chlorosticta

Deze Neoregelia wordt 8 tot 20 cm. De plant wordt kelkvormig bij voldoende  licht en is eenvoudig te houden en  is erg  geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Ook bij deze plant kan de kleur enorm verschillen. Ook hierbij speelt de standplaats en de hoeveelheid licht de hoofdrol.

€ 12,50

 • Uitverkocht

Neoregelia Tigrina hybride

Deze middelgrote Neoregelia hybride  is nieuw in ons assortiment. en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.

€ 6,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia Zoe

Deze kleine tot middelgrote Neoregelia is nieuw in ons assortiment, eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Hij heeft wat kleur en strepen over het blad in de lengterichting van groen en purper. Zet er eens 2 of 3 bij elkaar want dat geeft zoals bij bij alle bromelia's een mooi en natuurlijker effect.

€ 8,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Neoregelia Ajax

Deze kleine tot middelgrote Neoregelia is nieuw in ons assortiment, eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Hij heeft wat  paarse/groene  kleur  Zet er eens 2 of 3 bij elkaar want dat geeft zoals bij bij alle bromelia's een mooi en natuurlijker effect.

€ 6,75

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Vriesea Era small

Op dit moment hebben we wat kleinere era's die niet misstaan in een kleine tot middelgrote bak. Zet er ook eens 2 of 3 naast elkaar. Dat geeft een mooi effect en zeker niet alleen bij vera's.  De trechters houden veel vocht vast en net zoals vrijwel alle andere bromelia's kunnen ze het best opgebonden worden op een tak of tegen de achter- of zijwand. 

€ 6,55

 • Uitverkocht

Tillandsia's.


Tilliandsia Mora

In een tropisch terrarium vraagt deze kleine tot middelgrote bromelia een lichte standplaats met een hoge luchtvochtigheid. Omdat Tillandsia Mora niet al te groot wordt, is deze plant goed te gebruiken in een wat kleiner terrarium. De bloeiwijze mag spectaculair worden genoemd: fel rood gekleure schutbladeren met hiertussen paarse bloemen. De buitenkant van het groene blad van deze bromelia is vaak bezet met donkere vlekken 

€ 8,00

 • Uitverkocht

@ Tillandsia mix

Bij deze bestelling krijgt u het aantal dat u aangeeft namelijk 3, 5 of 10 gesorteerde tillandsia's. U krijgt natuurlijk allemaal verschillende soorten. Wanneer u er 10 koopt doen we van een aantal soorten 2 stuks om wat rust in te bouwen. 

€ 9,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Tilliandsia bulbosa

De Tillandsia bulbosa is een onderscheidend soort binnen de epifyt familie. Dit plantje kent vrijwel géén soorten die veel op haar lijken. Met de prachtige smalle, vaak gekrulde bladeren is de Tillandsia Bulbosa one of a kind.

De Tillandsia bulbosa komt oorspronkelijk voor in een groot deel van Midden-Amerika, het zuiden van Mexico, het zuiden van Colombia en Oost-Brazilë. Kan wat meer droogte verdragen .

€ 4,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1


Tillandsia andreaba adult

Deze tillandsia komt oorspronkelijk uit Mexico. In het paludarium kunt u hem op een wat hogere en droge plek zetten. Zorg dat de plant na het sproeien snel droog kan worden. Omdat hij groen is heeft hij een tikkeltje meer sproeiwater nodig dan grijze tillandsia's  

€ 4,90

 • Uitverkocht

@ Tillandsia fuchsi fuchsi mexico

Deze tillandsia komt oorspronkelijk uit Mexico. In het paludarium kunt u hem op een wat hogere en droge plek zetten. Zorg dat de plant na het sproeien snel droog kan worden. @

€ 4,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Tillandsia tectorum (small)

Deze plant komt oorspronkelijk uit Ecuador en Peru en komt niet zo veel voor.  Het lijkt wel of deze Tillandsia met bevroren rijp bedekt is. U kent deze plant beter hoog in de balk zetten waar er voldoende licht os en de plant snel droog kan worden. @

€ 6,50

 • Uitverkocht

Tillandsia usneoides

U kent deze plant onder de naam Spaans mos.  Het hangt vooral in het zuiden van de USA aan de bomen. U kunt deze plant laten hangen in een wat hoger paludarium met redelijk wat licht. Hierdoor ontstaat een behoorlijke dieptewerking. De verzorging is redelijk makkelijk. Een of meerdere keren per week sproeien afhankelijk van de luchtvochtigheid.  Wij leveren de wat grovere vorm. Deze is wat sterker en makkelijker goed te houden dan de fijnere.  

€ 9,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1