In dit gedeelte van de online shop kunt u Bromelia's vinden. Deze zijn gekweekt door een gerenommeerde Bromeliakweker en bewezen als geschikt voor een klein tot middelgroot paludarium (tenzij anders aangegeven).


Dupla PlantFix liquid

Na jaren gewerkt te hebben met trekbandjes en slecht drogende lijm hebben we nu de ideale lijm om mos, Bromelea's en Tillandsia's op bijvoorbeeld hout te lijmen. Maar ook stenen en hout kunnen nu snel en stevig in het paludarium verankerd worden.  De ideale lijm dus voor aqua- terrascaping.

€ 6,50

Cryptantus

Deze kleine cryptantus geeft een leuk effect in uw paludarium. Ze zijn - en worden - niet erg groot, namelijk het formaat van een handpalm. Op dit moment heb ik een  wat roder soort dan op de foto. Ze kunnen geplaatst worden op een niet al te natte plek op de bodem of op een tak. In het laatste geval zou ik om de wortels met aarde een beetje sphagnum binden en dit in zijn geheel op een tak of splitsing van een tak plaatsen.

€ 4,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Goudaea ospinea selection

Deze bromelea is niet te groot en ook geschikt voor een kleiner terrarium van 40 x 40 x 40 cm.. Liever nog 50 x 50 cm.. Zijn diepe bladkelken zijn prima geschikt als slaap- of legplek van uw kikkers. Door zijn bonte blad is het een bromelia die goed opvalt.

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Goudaea ospinea gruberi white form

Deze bromelia lijkt een beetje op de vorige maar heeft een andere (wittere0 kleurslag en is vele malen groter.  Op dit moment erg gewild bij kwekers van "pumilio" en dergelijke gifkikkers.   Zijn diepe bladkelken zijn prima geschikt als slaap- of legplek van deze kikkers maar dan moet de bak wel groot genoeg zijn. Deze plant is al gauw 50 cm in het rond en in de hoogte. Door zijn bonte blad is het een bromelia die goed opvalt.Hier in combinatie met een rode bromelia en de kleinere groene gruberi.  

€ 18,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia akeso (stek)

Deze Neoregelia akeso is een hybride van N. ampullacea var. tigrina en de N.  lilliputiana. Hij wordt maar 8 cm en is met zijn smalle uiterlijk erg geschikt voor kleine terrariums of om voor afwisseling te zorgen. Zet de plant in een groepje of mik erop dat de plant door middel van uitlopers snel een groepje wordt. 

 

€ 5,50

 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia Antela

Deze Neoregelia heeft spits blad met kleine vlekjes en wordt met zijn 20 cm niet al te groot. Hij heeft een redelijk diepe kelk en is daarom prima geschikt voor kleine kikkertjes. Mogelijk is het een N. pauciflora variëteit. 

De verzorging is makkelijk. Alle temperaturen tussen 14 en 34 graden zijn goed. Hij heeft wel flink wat licht nodig.

€ 5,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia camorimiana red

Deze Neoregelia heeft spits blad met wat scherpere puntjes. De kikkers hebben er echt geen last van maar over het algemeen zijn liefhebbers altijd een beetje huiverig. Alsof in de natuur een kikker niet in zo'n bromelia gaat zitten --> echt wel! Deze rode (lila) gekleurde bromelia is best een grote en hoge plant. Op de foto ziet u hem in de combinatie met de Coudaea ospinea gruberi white for en de kleinere groene.  

€ 9,90

 • Uitverkocht

Neoregelia fireball groen

Deze bromelia is vanwege zijn kleur (rood hart bij veel- en groen bij minder licht), hoog aanpassingsvermogen en snelle groei met veel zijscheuten een veel gebruikte plant in de kikkerhobby. Hij is ook erg gewild bij de kleine kikkers die graag gebruik maken van de bladoksels. Hij wordt maximaal 25 cm, maar door de vele zijscheuten steeds groter. Geen nood. Zet gewoon de schaar in een aantal zijscheuten en u heeft veel stekken.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Neoregelia Fire Ball Red / GR

De laatste tijd zijn er weinig mooie rode Bromelia's te koop. Ik heb er een paar op de kop kunnen tikken. Ze vallen onder de groep klein blijvende Bromelia's en ze passen dan ook prima in een kleiner paludarium. De verzorging is net zo als andere Bromelia's. Ook deze lever ik zonder wortelkluit. U bindt ze tijdelijk aan een tak of dergelijke en geeft water in de kelk. De tijd doet de rest. Ze wortelen dan prima aan een tak of dergelijke. Mocht de plant groen aankomen dan wordt deze weer rood bij voldoende = veel verlichting.

€ 6,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia Fuego normaal

Deze Neoregelia is knalrood bij voldoende licht. Hij is stukken kleiner dan de gigant en kan dan ook prima in een kleine tot middelgrote bak geplaatst worden. Ook bij deze Neoregelia zijn de kikkers dankbaar voor de aangeboden bladoksels. De foto moet nog aangepast worden!

€ 9,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia Fuego giant

Deze Neoregelia is, zoals de naam al zegt, groot en past dus bij uitstek in een flink paludarium waar deze bromelia met zijn mooie rode kleur prima tot zijn recht komt en waar de kikkers dankbaar gebruik maken van de flinke oksels van de bladeren.

€ 9,90

 • Uitverkocht

Neoregelia pum

Deze Neoregelia  die erg lijkt op de fuego maar iets groener oogt, is, groot en past dus bij uitstek in een flink paludarium waar deze bromelia met zijn mooie kleur prima tot zijn recht komt en waar de kikkers dankbaar gebruik maken van de flinke oksels van de bladeren. Wij verkopen deze soort in een "volwassen", dus uitgegroeid soort en een pup. Deze pup is net iets groter dan de helft van de volwassen plant. De groene plant rechts op de foto is een kleine - compleet andere - Bromelia om aan te geven dat we hier te maken hebben met een "wopper" van bijna 2 handen breed.

€ 6,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia Domino

Deze Neoregelia heeft bij voldoende licht prachtig rood blad met helder groene stippen. De plant is stukken kleiner dan de green spotted red waar hij wel op lijkt.

€ 11,50

 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia "Green spotted red"

Deze prachtige Neoregelia is een wat grotere blikvanger  De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Hij is echter wel een centimeter of 30 x 30 x 30

€ 10,90

 • Uitverkocht

Neoregelia "Hannibal Lector"

Deze prachtige Neoregelia is een wat grotere blikvanger.  De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Hij is echter wel een centimeter of 35 x 35 x 35 met flink wat ruimte in de kelk en tussen de bladeren.

€ 12,10

 • Uitverkocht

Neoregelia Hawaii green/red

Deze Neoregelia  wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium.  Bij te weinig licht, bijvoorbeeld in de wintermaanden, kleurt deze Bromelia groen. Temperatuur: 14 tot 34 C. Mocht u groene planten krijgen dan worden ze weer rood bij intensief licht.

€ 5,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia Hybrid small

Deze Neoregelia  wordt zo'n cm of 8 of kleiner. Nog wat kleiner dan de Hawaii green red en de Mephisto. Daarom erg geschikt voor de wat kleinere bak. De plant heeft redelijk wat licht nodig om de rode waas / spikkeltjes te behouden anders kleurt deze Bromelia groen. Temperatuur: 14 tot 34 C. Mocht u groene planten krijgen dan worden ze weer wat intenser bij intensief licht.

€ 5,90

 • Uitverkocht

Neoregelia Mephisto

Deze bromelia is vanwege zijn kleur een aanrader. Wanneer u hem koopt is hij groen maar bij voldoende licht zal het hart gespikkeld rood kleuren. Hij heeft dus behoorlijk wat licht nodig en blijft ongeveer 10 cm. De temperatuur in het paludarium is altijd goed. Ontdoe de plant van de pot en de grond en bind hem - eventueel met wat mos - op een tak of dergelijke. Zorg voor regelmatig wat water in de kelk / bladoksels. Mocht u groene planten krijgen zonder rode spikkels of waas dan worden ze weer roder bij intensief licht

€ 5,90

 • Uitverkocht

Neoregelia punctatissima

Deze Neoregelia is een botanische Neoregelia. De afmeting wordt 10 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Deze plant komt van nature voor in Brazilië op de takken van woudreuzen waar hij grote clusters van planten vormt. Geef de plant voldoende licht dan komen de strepen of stippen het best uit. Bij weinig licht vervagen ze. 

 

€ 6,10

 • Uitverkocht

Neoregelia "purper"

Deze Neoregelia is  een wat grotere Neoregelia (30 - 35 cm)  en heeft een grote kelk en ruimte in de bladoksels. Uw kikkers zullen daar blij mee zijn. Het blad is glad en glanst naar de purperen kant. Mocht u een meer groene plant krijgen dan kleurt deze na een maand meer licht weer purper.

€ 7,90

 • Uitverkocht

Neoregelia Red Walf

Deze Neoregelia is een hybride (Zebrina x Fire ball). De afmeting wordt 8 tot 12 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.

€ 5,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia rubrifolia hybride rubra

Deze Neoregelia heeft een wat smaller blad zodat er daaronder wat meer licht doorbreekt op de bodem. De afmeting wordt 12 - 15 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig om een rode zweem te houden en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.

€ 7,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia rubrifolia hybride compacta.

Deze Neoregelia heeft wat breder blad zodat het er meer uitziet als een volle bromelia. De afmeting wordt 12 - 15 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig om de mooie rode stippen te houden en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.

€ 7,20

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Neoregelia mini skirt

Deze Neoregelia heeft - ondanks dat zijn naam dat doet vermoeden toch een redelijk vol postuur. Ik bedoel er zijn kleinere bromelia's en deze vind ik meer tot de middelgrote behoren. De afmeting wordt 12 - 15 cm. De plant heeft redelijk wat licht nodig om een rood hart te behouden. De plant is  eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C.

€ 7,20

 • Uitverkocht

Neoregelia Red Hybrid /SF

Deze Neoregelia lijkt wat op de N.  domino maar is wat groter. Wordt soms ook wel verkocht als de "greenspotted red". De plant heeft redelijk wat licht nodig en is eenvoudig te houden en prima geschikt voor een kikkerpaludarium. Temperatuur: 14 tot 34 C. Op de foto ziet u hem links van de N. big green spotted en u kunt het verschil zien. De "domino" is nagenoeg de helft kleiner.

€ 8,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Vriesea Era

Deze kweekvorm wordt ongeveer 15 cm. Met deze kleinere afmeting is deze Vriesea dus wel geschikt voor normale paludariums. De trechters houden veel vocht vast en net zoals vrijwel alle andere bromelia's kunnen ze het best opgebonden worden op een tak of tegen de achter- of zijwand. De planten staan in bloei.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Vriesea erythrodactylon

Deze lichtgroene  redelijk kleinblijvende Vriesea heeft prachtig lichtgroen contrastrijk blad. De bladoksel is donkerbruin. In een klein groepje is hij een nog mooiere verschijning. De naam moet nog even gecontroleerd worden . Deze vriesea doet het opvallend goed wanneer je de plant zonder pot opbind in een paludarium. 

€ 8,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Vriesea racinae

Deze middelgroene  kleinblijvende Vriesea heeft prachtig contrastrijk blad met kleine puntjes.   Deze vriesea doet het zowel opvallend goed wanneer je de plant zonder pot opbind in een paludarium maar ook in het potje. Zorg wel dat de bladoksels goed vochtig zijn.

€ 5,90

 • Uitverkocht

Tillandsia's


Tillandsia mix

Bij deze bestelling krijgt u het aantal dat u aangeeft namelijk 3, 5 of 10 gesorteerde tillandsia's.

€ 8,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Op korte termijn komen er meer Tillandsia's op deze site.


Tillandsia andreaba adult

Deze tillandsia komt oorspronkelijk uit Mexico. In het paludarium kunt u hem op een wat hogere en droge plek zetten. Zorg dat de plant na het sproeien snel droog kan worden. Omdat hij groen is heeft hij een tikkeltje meer sproeiwater nodig dan grijze tillandsia's  

€ 4,40

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Tillandsia fuchsi fuchsi mexico

Deze tillandsia komt oorspronkelijk uit Mexico. In het paludarium kunt u hem op een wat hogere en droge plek zetten. Zorg dat de plant na het sproeien snel droog kan worden 

€ 4,30

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Tillandsia tectorum (small)

Deze plant komt oorspronkelijk uit Ecuador en Peru en komt niet zo veel voor.  Het lijkt wel of deze Tillandsia met bevroren rijp bedekt is. U kent deze plant beter hoog in de balk zetten waar er voldoende licht os en de plant snel droog kan worden.

€ 6,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Tillandsia usneoides

U kent deze plant onder de naam Spaans mos.  Het hangt vooral in het zuiden van de USA aan de bomen. U kunt deze plant laten hangen in een wat hoger paludarium met redelijk wat licht. Hierdoor ontstaat een behoorlijke dieptewerking. De verzorging is redelijk makkelijk. Een of meerdere keren per week sproeien afhankelijk van de luchtvochtigheid.  Wij leveren de wat grovere vorm. Deze is wat sterker en makkelijker goed te houden dan de fijnere.  

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1