Onze klantenkring bestaat toenemend uit liefhebbers van miniterrarium-, wabikusa- en Baiosphere. Om deze liefhebbers van dienst te kunnen zijn maken we deze aanvulling op onze site. 

 

Hier een voorbeeld van ons eigen Baiosphere  op het bureau op ons kantoor.

 

Ook zullen we bij de planten die wij verkopen aangeven - d.m.v. een @ - welke planten geschikt zijn voor een miniterrarium.

 

N.B.: Flessentuinen en dergelijke zijn er voor het houden van plantjes en zeker niet voor het houden van kikkers! Ter Informatie  Webshopbestellingen  die op vrijdag 24 Mei  na 14.00 uur zijn geplaatst worden op  Donderdag 30 mei verzonden/uitgeleverd  

Baiosphere mini

Wij verkopen de Baiosphere mini via onze website en op beurzen. Natuurlijk is deze ook ingericht in de showroom te zien. We doen dit omdat het gewoon een betaalbaar en fantastisch ding is. Inclusiefs verlichting en regelbare beluchting. Verder is het gewoon een kwestie van inrichten. Dit kan natuurlijk met onze standaardpakketten maar u kunt ook alles afzonderlijk uitzoeken. De hoogte is 26 cm, de doorsnede 17, 5cm en de volume 3,5 liter. Om teleurstellingen te voorkomen geven we nu al aan dat er om de 2 tot 3 weken gesproeid moet worden met kalkarm water en dat er wel plantjes maar geen kikkers in gehouden kunnen worden! Er zit geen tijdklok of dimmer op dit systeem.

Actie: Wij bieden deze Baiosphere, inclusief inrichtings- en plantenpakket, evenals een inrichtingstool in etui aan voor de actieprijs van € 149,90

€ 129,90

  • Uitverkocht

Complete inrichting voor Baiosphere mini of kleine flessentuin

Deze compleet inrichtingspakket voor de Baiosphere mini of kleine flessentuin bestaat uit de volgende producten:

* 1 liter lavagranulaat (pakket 1) of bark extra fijn (pakket 2)

* 1/2 nasibak kussentjesmos (pakket 1) of bolmos (pakket 2)

* 1 siersteen (pakket 1) of tropisch hardhout (pakket 2)

* 5 plantjes waarvan  1 x "aard"orchidee, 1 x tillandsia, 1 ficus panama en 1 x Cryptanthus bivittatus en 1 x Peperomia rotonfolia.

€ 29,99

  • Uitverkocht

1 liter lavagranulaat

Ons lavagranulaat is gezeefd tot een afmeting van minimaal 4 en maximaal 8 mm. Dit is uitermate geschikt voor de basis van de bodem van de Baiosphere, flessentuin en dergelijke. Het neemt goed water op en geeft dit langzaam weer af. U kunt het eventueel mengen met actieve houtskool en dergelijke maar dat hoeft niet.  U ontdoet de plantjes van 2/3 deel van de aarde en plant het direct in het lavagranulaat. Het is de bedoeling dat de plantjes langzaam groeien dus verder geen voeding gebruiken. De wortels zullen door het lavagranulaat groeien als een soort hydrocultuur. 

€ 2,29

  • Uitverkocht

1 liter Bark extra fijn.

Ons Bark extra fijn is gezeefd tot een afmeting van minimaal 4 en maximaal 8 mm. Dit is uitermate geschikt voor de basis van de bodem van de Baiosphere, flessentuin en dergelijke. Het neemt goed water op en geeft dit langzaam weer af. U kunt het eventueel mengen met actieve houtskool, lavagranulaat en dergelijke maar dat hoeft niet.  U ontdoet de plantjes van 2/3 deel van de aarde en plant het direct in de bark extra fijn. Het is de bedoeling dat de plantjes langzaam groeien dus verder geen voeding gebruiken. De wortels zullen door de bark groeien als een soort hydrocultuur. Of u bark neemt of lavagranulaat is enerzijds een smaakkwestie en anderzijds afhankelijk van de eisen van de plant.

€ 1,89

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Aqua-terra scaping sets

Wij hebben een leuke, maar vooral ook handige,  RVS aqua-terra scaping set in ons assortiment opgenomen. Deze bestaat uit een recht en een krom pincet, een licht gebogen schaar en een spatel om de grond en dergelijke aan te schuiven. Het geheel is van voldoende lengte (circa 27 cm) en het zit goed opgeborgen in een handig etui. Vooral voor miniterrariums is deze scapingset  handig.

€ 19,90

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

"Terrated" flessentuin met verlichting, dimmer en timer

Zoals afgebeeld, met verlichting en met of zonder inrichtingsmateriaal. Hoogte circa 28 cm. 

€ 59,90

  • Uitverkocht