In dit gedeelte van de website vindt u bodem- en klimmende planten die bewezen geschikt zijn voor het paludarium. 


Begonia bipinnatifida

Prachtige botanische Begonia. Groeit het best direct bij een waterval / stromend water / hoge luchtvochtigheid met veel licht en wordt dan nog roder. Het kan niet snel te nat zijn. Herkomst Nieuw Guinea.

 

Deze plant is een ramp om te versturen. Ik verpak de plant erg goed maar het risico tijdens de verzending ligt bij de koper!

€ 7,60

 • Uitverkocht

Begonia prismatocarpa

Prachtige botanische Begonia. Bloeit vrijwel het hele jaar met gele bloemetjes. Prima paludariumplantje. Op dit moment alleen kleine plantjes

€ 8,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Begonia schulzei

Deze klimbegonia bloeit het gehele jaar door met kleine roze bloemetjes, die erg mooie kleuraccenten in uw terrarium geven. Herkomst West Afrika

€ 5,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Biophytum sensitivum (Zuidzeepalm)

Dit tot ongeveer 20 cm hoog wordende plantje doet erg denken aan een minipalmpje. Het plantje krijgt kleine wit-roze bloempjes op bloeistengels. Hierna worden dit zaaddoosjes en na rijping springen de zaadjes door het hele paludarium waardoor overal weer nieuwe plantjes kunnen ontstaan.

Dit plantje kan de bladeren samenvouwen bij besproeien, aanraking en 's nachts.

Herkomst tropisch Afrika en ZO Azië. 

 

€ 7,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Chirita chastity

Chirita chastity is een kruising tussen Chirita flavimaculata en Chirita longgangensis. Haar vlezige, 8 cm lange, licht behaarde bladeren groeien  als een rozet.  Regelmatig zal de plant  2 cm grote wit - roze gekleurde bloemen laten zien.

Chitita chastity is een langzame groeier en houdt van een halfschaduw tot zonnige plaats met temperaturen tussen de 18 en 28 graden C en een hoge luchtvochtigheid.

€ 5,85

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Chirita tamiana

Deze bodemplant die niet al te groot wordt bloeit vrijwel altijd behalve toen ik hem op de foto wilde zetten met witte bloemen met een zweem van een paars streepje. De plant wordt niet hoger dan 10 cm en heeft blad van 4 cm. Om die eden kan hij ook prima geplaatst worden in een klein paludarium van bijvoorbeeld 40 x 40 cm.  Hij houdt van een niet al te natte bodem, een hoge luchtvochtigheid en redelijk wat licht.  De temperatuur kan tussen de 18 en 28 graden  aangehouden worden. Herkomst: Vietnam.

€ 5,65

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Cissus amazonica

Deze plant is niet al te moeilijk en geeft een prachtig contrast in uw paludarium. De bovenkant is zilvergroen en de onderkant is rood. Herkomst:  Costa Rica en Panama.

€ 5,95

 • Uitverkocht

Cryptanthus microglazioui

Deze bijzondere plant is niet overal te koop. Meestal wordt aangegeven dat hij alleen op de bodem groeit. In mijn paludarium  groeit hij prima op takken en stobbes, evenals in de wand. Voldoende licht en een gedraineerde plek is belangrijk. Het werkt mooi om een groepje bij elkaar te zetten maar dit wordt vanzelf opgelost na de bloei waarbij er uitlopers ontstaan die gemakkelijk vegetatief vermeerderd kunnen worden.

 

€ 8,50

 • Uitverkocht

Episcia

Deze Episcia kan in de bodem geplant worden.en valt op door zijn gekleurd wat behaard blad. Het is een dankbare groeier die makkelijk gestekt kan worden. Het soort dat ik verkoop heeft roze bloemen zoals op de foto.

€ 4,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Ficus columbia

Deze wat fijnere klimficus uit Columbia - niet te verwarren met de woekerende Ficus Pumila die in tuincentrums verkocht wordt en die zelfs met zijn wortels door de siliconennaad van het paludarium kan groeien - kan prima groeien op uw zij- of achterwand. Hij kan makkelijk vermeerderd worden door stek.

€ 5,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Ficus (montana) quercifolia

Deze vaak foutief als Ficus montana beschreven klimflicus uit Zuid-Oost Azië is een veel gebruikte plant in een pijlgifkikkerpaludarium. We hebben op dit moment ook begroeide halve D. fibrosastammetjes van ongeveer 30 x 15 cm. met deze ficus. Geplaatst tegen de achterwand heeft u direct een flinke hoeveelheid groen en vochtvasthoudend materiaal in uw bak. Deze plant is circa 1 jaar aan het groeien.

€ 5,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Ficus panama

Deze klimficus uit o.a. Panama heeft prachtig donkergroen langwerpig blad dat mooi contrasteert met andere planten. Ook deze soort groeit prima op de zij- of achterwand en kan makkelijk vermeerderd worden door stek.

 

€ 5,20

Ficus sagittata

Deze klimficus is een weinig eisende en snel groeiende klimplant. In het terrarium is Ficus sagittata met bijna elke standplaats tevreden. Herkomst Indonesië.

€ 5,95

 • Levertijd: 3-5 dagen1

Fitonia

Er zijn tegenwoordig diverse fitonia's te koop met verschillende kleuren. Het zijn kleine bodembewoners die, wanneer ze te spichtig worden, getopt en weer gestekt kunnen worden naast het oorspronkelijke plantje die dan ook weer uitloopt.

 

€ 4,50

 • Levertijd: 3-5 dagen1

Gynura aurantiaca

Deze "ouderwetse" (oorspronkelijke kamer-) plant wordt  wordt ook wel fluweelblad of fluweelplantje genoemd. In een paludarium moet hij op een betrekkelijk droge plek staan, dus niet direct bij een automatische sproeier of waterval. Hij moet echter ook niet echt uitdrogen. Bij veel licht kleurt hij het mooist en kan betrekkelijk makkelijk getopt en gestekt worden. De contrastrijke bladkleur maakt hem bij veel mensen geliefd. De plant komt oorspronkelijk uit Indonesië. De plant bloeit met oranje bloemen, die  niet lekker ruiken .

€ 4,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Hoya (Donkergroene variëteit)

Ik heb deze donkergroene Hoya (wasbloem)  al jaren in mijn paludariums. Het is een makkelijke en sterke klimmende plant die vooral wat contrast kan geven door zijn donker groene blad met zilveren spikkeltjes. In de kamercultuur komt hij jaarlijks tot bloei. In het paludarium heb ik dat nog niet gezien.

€ 4,95

 • Uitverkocht

Marcgraviasoorten

Wij verkopen op dit moment  4 Marcgraviasoorten. Ik noem ze voor het gemak even species 1, 2, 3 en 4 Op de foto ziet u links species 1, rechts daarnaast species 2, enzovoorts. Na een korte aanpassing groeit de plant - die het best dicht bij (of op) de zij of achterwand wordt gezet - de hoogte in om vervolgens weer te gaan hangen. Het is geen woekeraar en nieuwe scheuten kunnen goed gestekt worden. Species 1 is de M. unknown, Species 3 is de M. sintenisii. Species 2 en 4 durf ik niet met zekerheid te zeggen. 

€ 7,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Marcgravia Spec. "Peru"

Bijzonder klimplantje. Prachtig groen met rode nerf. Het stekken is wat lastig maar een aangeschafte bewortelde plant groeit fantastisch op de achter- of zijwand van een redelijk vochtig paludarium. Op de tweede foto kunt u zien dat ook dit soort vlak tegen de wand op kan groeien maar meestal zal deze plant los van de wand groeien.

€ 7,95

 • Uitverkocht

Monstera acuminata

Deze prachtige `gatenplant` is een prima plant in een pijlgifkikkerpaludarium waar het door zijn frisgroene kleur mooi contrasteert tegen een donkere achterwand. De bladeren zijn wat robuuster dan de hiervoor beschreven M. obliqua. De bladeren kunnen rond de 10 cm worden en zijn dan ook voor een middelgroot tot groot paludarium geschikt.  Deze levering bestaat uit een gewortelde stek van 3 - 5 bladeren met groeigarantie.

€ 7,90

 • Uitverkocht

Monstera obliqua

Deze prachtige `kleine gatenplant` is een prima plant in een pijlgifkikkerpaludarium waar het door zijn frisgroene kleur mooi contrasteert tegen een donkere achterwand.

€ 5,95

 • Uitverkocht

Oplismenus hirtellus

Oplismenus hirtellus is een (bloeiende) vaste plant van de familie Poaceae die op elk continent van de wereld voor kan worden gevonden behalve Antarctica. Vooral in tropische en subtropische kustgebieden.

Deze makkelijke stekplant groeit prima in een vochtige bodem. Hij doet wat bamboe of grasachtig aan. U krijgt drie bewortelde stekken of twee plantjes in een potje bij een bestelling.

€ 5,50

 • Uitverkocht

Pellionia pulchra

Deze snelgroeiende klimplant komt uit Zuid-Oost Azië en groeit graag op de zij- en achterwand maar ook op de bodem. De kleur is prachtig brons, bruin groen met een duidelijke nerf in het blad van ongeveer een centimeter of 2.

€ 6,75

 • Uitverkocht

Philodendron laciniatum

Deze makkelijke klimplant is een zelden gebruikte plant in een (pijlgifkikker)paludarium. Onbegrijpelijk te meer omdat hij mooi is en prima groeit. Kan kort gehouden worden maar kan ook uitgroeien tot een forse plant. 

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Philodendron micans

Minder algemene, uit Colombia afkomstige, Philodendron soort die daar in het oerwoud op de stammen en in de kronen van bomen groeien.

€ 5,30

 • Levertijd: 1-3 dagen1

Philodendron species (rode stengel)

Deze makkelijke klimplant heeft prachtige rode stengels en frisgroen blad. Kan kort gehouden worden maar kan ook uitgroeien tot een forse plant. 

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Philodendron scandens

Deze Philodendron is aanzienlijk kleiner dan zijn voorgaande familieleden en dan hebben we ze ook nog een kleinere variëteit.  Het is een groene bodemkruiper die met hetzelfde gemak ook klimt.  De plant komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika. Hij kan vermeerderd worden door stek. U kunt ook kiezen voor een geel/groene variëteit of de geel/groene kleurslag "Brasil".

€ 4,95

 • Levertijd: 3-5 dagen1

Pilea cadierei

Van oorsprong komt deze plant uit het tropisch regenwoud van Indochina, waar hij op de bosbodem groeit. De plant kan dus tegen minder licht maar zal dan wel wat uitgerekt groeien. Door hem steeds te toppen zal hij echter laag blijven. Stek rustig de afgesneden topjes door ze naast de plant in de grond te steken.

€ 4,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Pilea depressa

Deze Pilea heeft mooi grijs blad met een duidelijk randje. Het oorspronkelijk leefgebied is midden en Zuid Amerika. Hij kan hangen, klimmen en de bodem bedekken. Hij kan goed in toom gehouden worden door regelmatig te knippen maar je kunt hem ook zijn gang laten gaan. Bij opbinden moet er regelmatig gesproeid worden. 

€ 5,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Rhaphidophora korthalsii Costa Rica

Prima rankende klimplant voor een vochtig paludarium voor de zij- en achterwand. Geen gemakkelijke plant. Kan soms prachtig groeien nadat het eerst een rommelige plant is die zijn weg zoekt naar de juiste groeiplek.

€ 7,50

 • Uitverkocht

Rhapidophora celatocaulis?

Rhapidophora celatocaulis? Mogelijk toch een andere plant. Ik zoek het deze week op!

€ 6,50

 • Levertijd: 1-3 dagen1

Rhapidophora tetrasperma

Deze "kleine" gatenplant is een prima rankende klimplant voor een vochtig paludarium voor de zij- en achterwand. De frisgroene bladeren worden maximaal circa 10 cm. U krijgt een bewortelde  stek van minstens 3 tot 4 bladeren die zeker aan zal slaan! De plant is geschikt voor een wat groter paludarium maar kan ook goed in toom worden gehouden en stekt redelijk makkelijk. Dankzij zijn zeer robuuste groeiwijze is Rhaphidophora tetrasperma zeer geschikt voor boomkikker terraria en terraria voor tropische slangen , Kameleons en andere reptielen. Herkomst:  Thailand en Maleisië .

€ 7,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Solanum cf.evolvulifolium

Deze plant is voor mij nieuw en is verkregen door stekken van een liefhebber. Net zo als bij de C. amazonica zijn er stekken met grote bladeren en stekken met kleinere bladeren die op den duur weer groter worden. Het blad is bronskleurig en tussen de 3 en 4 cm max. De kleine blaadjes zijn < 1 cm. De plant doet het erg goed in een paludarium met redelijk warme temperaturen, niet te droog en niet te nat. Het  is een makkelijke groeier. Hij is goed met de schaar kort te houden en het advies is om te stekken met minimaal 10 bladeren.

 

€ 6,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Solanum sp. "Ecuador"

Ook dit plantje is nog niet overal te koop en aan de prijzige kant. Het is een makkelijk plant voor een paludarium met pijlgifkikkers. De kleuren zijn heel bijzonder. Doordat nu de plant meer op de markt komt is de prijs aanzienlijk verlaagd,

 

€ 8,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Solanum uleanum

Het gaat om het linker plantje op de foto. Deze makkelijke klimplant heeft aan de bovenzijde prachtig donker roodpaars blad en is aan de onderkant lichter roodblauw.  De plant kan kort gehouden worden  (5 cm.) maar kan ook uitgroeien tot een rankende klimplant. De bladeren blijven echter klein en fijn! 

 

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Scindapsus pictus (type 1 en 2)

S. pictus klein (Type 1). Deze klimmer heeft vele malen kleiner blad dan zijn volgende broer. Het blad is donkergroen met wit-grijze punten. De plant is midden juni weer in voorraaf!

S. pictus groot (Type 2). Deze klimmer heeft een decoratief blad met diverse kleurschakeringen. De plant is redelijk fors, de bladeren kunnen tot handgroot uitgroeien, maar kan goed in toom worden gehouden en stekt makkelijk. Herkomst: Maleisië.

€ 5,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Syngonium erythrophyllum

Stekplant groeit eerst als normale plant om vervolgens na enige tijd te ranken totdat er weer nieuwe planten ontstaan. Prachtig olijfgroen aan de bovenkant- en rood aan de onderkant van het  blad. Plant kan redelijk tegen weinig licht. Herkomst: Zuid Amerika.

€ 7,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Hydrocotyle cf. tripartita

Deze oorspronkelijk aquariumplant is eigenlijk een moerasplant en groeit prachtig boven het water in uw paludarium. Vocht en licht zijn de toverwoorden. Het blad is zo klein als de nagel van uw vingers.

€ 6,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Tradescantia Quadricolor

De Tradescantia wordt ook wel de Vaderplant genoemd en komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Noord- en Zuid-Amerika. De plant groeit in deze gebieden vrij snel en de plant wordt daar dus vaak gebruikt als bodembedekker. De plant kan prima in een paludarium groeien wanneer de bodem maar redelijk droog kan worden en niet permanent kletsnat is.. Dit kan bijvoorbeeld op een wat hoger gedeelte. Hij kan rustig wat minder licht verdragen.Een hogere luchtvochtigheid wordt op prijs gesteld.

€ 4,90

 • Uitverkocht