Orchideeën zijn vaak wat lastig in een paludarium. Zorg ervoor dat de plant - en vooral de wortels - snel kunnen opdrogen en dat er ventilatie is op de standplaats.

Onderstaande orchideeën hebben zich bewezen in het paludarium!. Alle door ons verkochte orchideeën @ zijn geschikt voor een miniterrarium. Wij moeten voortdurend de collectie kleine orchideetjes actueel houden. Dat is best lastig. Kaartjes verdwijnen en een aantal soorten lijken op elkaar. Kom in onze showroom - of op beurzen - om ze uit te zoeken. Verder doen we ons best om het actueel te houden.                                         


Heatpack

Door de gestegen prijzen van heatpacks lukt het ons niet meer om in het nieuwe jaar gratis heatpacks toe te voegen aan uw plantenbestellingen. Wij adviseren met klem om bij verwachte temperaturen van beneden de 12 graden een heatpack bij te bestellen. De normale heatpacks werken circa 40 uur. Wanneer u een langere verzendtijd verwacht kunt u ook - tegen een geringe meerprijs - de extra langwerkende heatpacks van 72 uur gebruiken.

€ 2,55

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ 3 gesorteerde Orchideeën

Bij deze bestelling krijgt u 3 verschillende orchideetjes die in bladvorm en bladafmeting verschillend zijn en alle drie goed in een paludarium te houden zijn mits de wortels tussendoor goed kunnen opdrogen en de luchtvochtigheid hoog is.  Plaatsing in het sproeibeeld van een een automatisch sproeisysteem is meestal funest. @ Bij bestelling van 3 gesorteerde Orchideeën krijgt u zeker geer restpartij maar mooie en krachtige planten. 

€ 36,00

 • Uitverkocht

@ Masdevallia minuta

Deze redelijk te houden orchidee groeit zowel op de grond als epifytisch.   Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Herkomst Midden- en het noordelijk deel van Zuid- Amerika op 200 tot 1500 meter hoogte. M. minuta bloeit met een wit bloempje van 1 cm die voorbij de hoogte van de bladeren komt.  @

€ 12,90

 • Uitverkocht

@ Barbosella cucullata

Deze redelijk te houden orchideekomt oorspronkelijk uit Venezuela, Columbia, Ecuador en Peru.  De bladeren zijn ongeveer 6 cm.  In het voorjaar kunnen er 4 cm langwerpige crèmekleurige bloemen ontstaan. bind de orchidee met wat mos op een tak of stuk hout. of op de achter- of zijwand. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur moet eigenlijk rond de 20 graden C. zijn dus zoek een wat koeler plekje voor dit prachtige orchideetje. 

€ 12,90

 • Uitverkocht

Masdevaliia nidifica

 

Masdevallia nidifica wordt gevonden in de winderige lagere nevelwouden op 450 tot 2500 meter hoogte in Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador en Peru. De temperatuur moet tussen de 13 en 26 graden zijn. 30 graden of warmer wordt niet echt gewaardeerd, dus niet te hoog in uw paludarium plaatsen. Ze hebben veel ventilatie nodig en de plant moet na het besproeien kunnen drogen.  Ze moeten in mandjes geplaatst worden of opgebonden worden op hout of kurk. Een mengsel van Sphagnum, bark en perlite is daarvoor geschikt. Ze mogen in dit mengsel niet kurkdroog staan maar zeker ook niet langdurig kletsnat.

€ 11,90

 • Uitverkocht

Maxilaraia variabilis

 Maxilaraia variabilis heeft een verspreidingsgebied over heel Midden Amerika tot Colombia en Ecuador. Ze is te herkennen aan dicht bij elkaar groeiende bulben waaruit een enkel langwerpig blad komt per bulb. De bloempjes zijn goed en lang zichtbaar. Deze orchidee kan het hele jaar bloeien vooral op het eind van onze winters. Ze heeft veel licht nodig. Bindt daarom deze orchidee op een tak of op de achterwand vol in het licht en pas daarbij op dat de plant niet indroogt. Laat de wortels tussen het sproeien weer mooi droog worden.

€ 12,90

 • Uitverkocht

@ Mediocalkar umboience

Dit prachtig en  redelijk te houden orchideetje (oorspronkelijk uit Nieuw Guinea)  groeit zowel op de grond als epifytisch (het liefst epifytisch).  Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Dit soort bloeit met prachtige okergele bloempjes met een oranje toefje. Op dit moment een gelijkend orchideetje te koop zoals op de foto met iets grover blad.@  

€ 12,50

 • Uitverkocht

@Platystele stenostachya

Dit prachtig en  goed te houden orchideetje komt in de natuur voor op verschillende plekken en hoogtes in Zuid Amerika en weet zich daardoor goed aan te passen in ons paludarium. Het is een kleinere orchidee met heel veel heel kleine okergele bloempjes. groeit zowel op de grond als epifytisch (het liefst epifytisch).  Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium  goed.

€ 11,95

 • Uitverkocht

Pleurothallis corniculata

Pleurothallis corniculata komt oorspronkelijk uit midden Amerika van Mexico tot Nicaraqua en de eilanden oostelijk daarvan. De plant kan het best opgebonden worden met wat mos want hij groeit epifytisch. De luchtvochtigheid moet hoog zijn maar de plant - en daarmee de wortels moet mede door een goede ventilatie - steeds droog kunnen worden. De temperatuur mag 25 graden zijn en 's nachts bij voorkeur wat minder. De plant bloeit vaak en met okergele langwerpige bloemetjes.

€ 12,90

 • Uitverkocht

@ Pleurothallis "Costa Rica"

Deze redelijk te houden mini-mini-orchidee uit o.a. Costa Rica wordt verkocht met worteltjes in een klein beetje  veenmos. Het plantje wordt 10 cm hoog en heeft langwerpige bladeren. Ze kunnen opgebonden worden en prachtig bloeien met veel gele bloempjes. Ze hebben veel licht nodig. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen, vooral ook de wortels. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). 

 

 

€ 12,50

 • Uitverkocht

@ Pleurothallis minutalis / minuta

Deze redelijk te houden mini-mini-orchidee  wordt verkocht met worteltjes in een klein beetje  veenmos. Het plantje heeft kleine vlezige blaadjes die meer richting rond gaan dan erg langwerpig. Ze kunnen opgebonden worden en prachtig bloeien. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). 

€ 12,90

 • Uitverkocht

Pleurothallis rowleii

Deze redelijk te houden orchidee  wordt verkocht met worteltjes in een klein beetje  veenmos in een open potje. De orchidee is wat groter dan de meeste andere die wij verkopen namelijk ongeveer handgroot. Het is een makkelijk te houden soort mits voldaan wordt aan de eisen: Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. Deze orchidee komt oorspronkelijk uit Equador en moet wat  eigenlijk wat koeler gehouden worden (21 C.)

€ 12,90

 • Uitverkocht

@ Pleurothallis sonderiana

Deze redelijk te houden orchidee  wordt in een potje verkocht. De vorm is wat dun sprietachtig. De orchidee kan natuurlijk ook opgebonden worden met wat mos op een stukje kurk. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). Oorsprong Zuid Amerika. @

€ 12,95

 • Uitverkocht

Plerothallis tribuloides

 

Pleurothallis tribuloides komt voor in delen van Mexico, Belize, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en deels in de Cariben. Ze groeien vooral in bomen op een paar honderd meter hoogte van een nevelwoud. Ze moeten geplaatst worden in mandjes of vastgebonden op hout of kurk.  Er zijn goede ervaring met wat sneller drogend boomvarenmateriaal en sphagnum als materiaal. De wortels mogen nooit kletsnat worden / blijven. Eigenlijk is het in ons paludarium een beetje te warm voor deze orchidee. Warmer dan 24 graden moet het eigenlijk niet worden. Het blad wordt ongeveer 7 cm lang.

€ 12,95

 • Uitverkocht

Restrepia species

Restrepiat subota vind ik een van de makkelijkste orchideetjes voor een paludarium. Wanneer deze op een vochtige plek wordt opgebonden, niet uit kan drogen en de worteltjes niet permanent vochtig staan doet deze het prima!

 

€ 14,95

 • Uitverkocht

@ Restrepia trichoglossa

Ook dit orchideetje - overigens iets groter dan de andere door ons verkochte - groeit het best epifytisch op een lichte standplaats met voldoende luchtvochtigheid en ventilatie. Zorg ervoor dat de voeten op kunnen drogen en plaats hem dus niet in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstallatie! Op dit moment hebben wij verschillende ondersoorten van de Restrepia. Kom in onze showroom om deze uit te zoeken. Voor de gewone liefhebber zijn de verschillen klein en sturen wij er een die beschikbaar is. @

€ 14,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Stelis species

Alle orchideeën hebben een lichte, goed geventileerde plaats nodig met een hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid om op te drogen. Vooral de wortels moeten kunnen drogen. Een plek direct in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstalatie is funest. De temperatuur mag tussen de 18 en 34 graden zijn en is dus in een normaal paludarium altijd goed. Ook dit orchideetje groeit het best epifytisch. @

€ 12,95

 • Uitverkocht

@ Stelis species nummer 17

Alle orchideeën hebben een lichte, goed geventileerde plaats nodig met een hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid om op te drogen. Vooral de wortels moeten kunnen drogen. Een plek direct in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstalatie is funest. De temperatuur in een normaal paludarium goed. Ook dit orchideetje groeit het best epifytisch. @

€ 12,95

 • Uitverkocht