Orchideeën zijn vaak wat lastig in een paludarium. Zorg ervoor dat de plant - en vooral de wortels - snel kunnen opdrogen en dat er ventilatie is op de standplaats.

Onderstaande orchideeën hebben zich bewezen in het paludarium!. Alle door ons verkochte orchideeën @ zijn geschikt voor een miniterrarium. 

Dat Black Friday een ramp zou worden wist ik maar na een dramatische Sinterklaasweek - waarbij maandag verzonden pakjes (met planten) zaterdag nog niet bezorgd zijn - wil ik klanten die planten bestellen even op het hart drukken goed na te denken of het niet beter is even te wachten tot het weer wat rustiger is en de temperatuur wat hoger!


Heatpack

Door de gestegen prijzen van heatpacks lukt het ons niet meer om in het nieuwe jaar gratis heatpacks toe te voegen aan uw plantenbestellingen. Wij adviseren met klem om bij verwachte temperaturen van beneden de 12 graden een heatpack bij te bestellen. Deze heatpacks werken circa 48 uur.

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Masdevallia minuta

Deze redelijk te houden orchidee groeit zowel op de grond als epifytisch.   Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Herkomst Midden- en het noordelijk deel van Zuid- Amerika op 200 tot 1500 meter hoogte. M. minuta bloeit met een wit bloempje van 1 cm die voorbij de hoogte van de bladeren komt.  @

€ 12,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Barbosella cucullata

Deze redelijk te houden orchideekomt oorspronkelijk uit Venezuela, Columbia, Ecuador en Peru.  De bladeren zijn ongeveer 6 cm.  In het voorjaar kunnen er 4 cm langwerpige crèmekleurige bloemen ontstaan. bind de orchidee met wat mos op een tak of stuk hout. of op de achter- of zijwand. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur moet eigenlijk rond de 20 graden C. zijn dus zoek een wat koeler plekje voor dit prachtige orchideetje. 

€ 12,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Masdevaliia nidifica

 

Masdevallia nidifica wordt gevonden in de winderige lagere nevelwouden op 450 tot 2500 meter hoogte in Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador en Peru. De temperatuur moet tussen de 13 en 26 graden zijn. 30 graden of warmer wordt niet echt gewaardeerd, dus niet te hoog in uw paludarium plaatsen. Ze hebben veel ventilatie nodig en de plant moet na het besproeien kunnen drogen.  Ze moeten in mandjes geplaatst worden of opgebonden worden op hout of kurk. Een mengsel van Sphagnum, bark en perlite is daarvoor geschikt. Ze mogen in dit mengsel niet kurkdroog staan maar zeker ook niet langdurig kletsnat.

€ 11,90

 • Uitverkocht

@ Mediocalkar decoratum

Dit prachtig en  redelijk te houden orchideetje (oorspronkelijk uit Nieuw Guinea)  groeit zowel op de grond als epifytisch (het liefst epifytisch).  Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Dit soort bloeit met prachtige okergele bloempjes met een oranje toefje.

€ 11,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@Platystele stenostachya

Dit prachtig en  goed te houden orchideetje komt in de natuur voor op verschillende plekken en hoogtes in Zuid Amerika en weet zich daardoor goed aan te passen in ons paludarium. Het is een kleinere orchidee met heel veel heel kleine okergele bloempjes. groeit zowel op de grond als epifytisch (het liefst epifytisch).  Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium  goed.

€ 11,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pleurothallis corniculata

Pleurothallis corniculata komt oorspronkelijk uit midden Amerika van Mexico tot Nicaraqua en de eilanden oostelijk daarvan. De plant kan het best opgebonden worden met wat mos want hij groeit epifytisch. De luchtvochtigheid moet hoog zijn maar de plant - en daarmee de wortels moet mede door een goede ventilatie - steeds droog kunnen worden. De temperatuur mag 25 graden zijn en 's nachts bij voorkeur wat minder. De plant bloeit vaak en met okergele langwerpige bloemetjes.

€ 12,90

 • Uitverkocht

@ Pleurothallis grobi "Costa Rica"

Deze redelijk te houden mini-mini-orchidee uit o.a. Costa Rica wordt verkocht met worteltjes in een klein beetje  veenmos. Het plantje heeft kleine vlezige blaadjes die meer richting rond gaan dan erg langwerpig. Ze kunnen opgebonden worden en prachtig bloeien. Ze kunnen uitgroeien tot behoorlijke bosjes. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogenm, vooral ook de wortels. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). 

€ 12,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Pleurothallis minutalis / minuta

Deze redelijk te houden mini-mini-orchidee  wordt verkocht met worteltjes in een klein beetje  veenmos. Het plantje heeft kleine vlezige blaadjes die meer richting rond gaan dan erg langwerpig. Ze kunnen opgebonden worden en prachtig bloeien. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). 

€ 12,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Pleurothallis rowleii

Deze redelijk te houden orchidee  wordt verkocht met worteltjes in een klein beetje  veenmos in een open potje. De orchidee is wat groter dan de meeste andere die wij verkopen namelijk ongeveer handgroot. Het is een makkelijk te houden soort mits voldaan wordt aan de eisen: Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. Deze orchidee komt oorspronkelijk uit Equador en moet wat  eigenlijk wat koeler gehouden worden (21 C.)

€ 12,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Pleurothallis sonderiana

Deze redelijk te houden orchidee  wordt in een potje verkocht. De vorm is wat dun sprietachtig. De orchidee kan natuurlijk ook opgebonden worden met wat mos op een stukje kurk. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). Oorsprong Zuid Amerika. @

€ 12,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Plerothallis tribuloides

 

Pleurothallis tribuloides komt voor in delen van Mexico, Belize, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en deels in de Cariben. Ze groeien vooral in bomen op een paar honderd meter hoogte van een nevelwoud. Ze moeten geplaatst worden in mandjes of vastgebonden op hout of kurk.  Er zijn goede ervaring met wat sneller drogend boomvarenmateriaal en sphagnum als materiaal. De wortels mogen nooit kletsnat worden / blijven. Eigenlijk is het in ons paludarium een beetje te warm voor deze orchidee. Warmer dan 24 graden moet het eigenlijk niet worden. Het blad wordt ongeveer 7 cm lang.

€ 11,90

 • Uitverkocht

@ Restrepia trichoglossa

Ook dit orchideetje - overigens iets groter dan de andere door ons verkochte - groeit het best epifytisch op een lichte standplaats met voldoende luchtvochtigheid en ventilatie. Zorg ervoor dat de voeten op kunnen drogen en plaats hem dus niet in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstallatie! @

€ 12,90

 • Uitverkocht

@ Stelis species

Alle orchideeën hebben een lichte, goed geventileerde plaats nodig met een hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid om op te drogen. Vooral de wortels moeten kunnen drogen. Een plek direct in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstalatie is funest. De temperatuur mag tussen de 18 en 34 graden zijn en is dus in een normaal paludarium altijd goed. Ook dit orchideetje groeit het best epifytisch. @

€ 12,90

 • Uitverkocht

@ Stelis species nummer 17

Alle orchideeën hebben een lichte, goed geventileerde plaats nodig met een hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid om op te drogen. Vooral de wortels moeten kunnen drogen. Een plek direct in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstalatie is funest. De temperatuur in een normaal paludarium goed. Ook dit orchideetje groeit het best epifytisch. @

€ 12,90

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1