Orchideeën zijn vaak wat lastig in een paludarium. Zorg ervoor dat de plant - en vooral de wortels - snel kunnen opdrogen en dat er ventilatie is op de standplaats.

Onderstaande orchideeën hebben zich bewezen in het paludarium! 


Bulbophyllum faicatum

Deze redelijk te houden sterkere orchidee groeit het best epifytisch,. Deze orchidee is makkelijker te houden dan gemiddeld en kan elk jaar bloeien met  een prachtige 10 tot 15 cm donker rode bloeistengel. Herkomst Centraal en West Afrika. Ook hier weer een hoge luchtvochtigheid maar laat de wortels niet permanent kletsnat. .

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Bulbophyllum saltatorium

Deze redelijk te houden orchidee  wordt opgebonden met wat mos op een stukje kurk aangeboden en kan direct op de achter-  of zijwand geplaatst worden. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (20 - 30 graden).

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Macodes petola small

Deze orchidee wordt de juweelorchidee genoemd. Het is bij aankoop een betrekkelijk kleine orchidee die ook nog eens prijzig is. Enerzijds omdat hij weinig aangeboden wordt en er veel vraag naar is. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Oost Azië. De bladeren zijn prachtig koperkleurig met een goed zichtbare nerf en de bloeiwijze is wit.  De hoogte van de plant is 5 cm maar hij kan uitgroeien tot een lengte van 40 cm. De breedte is 5 cm en dit kan maximaal uitgroeien tot 10 cm. Het is geen gemakkelijke plant. 

€ 11,90

Masdevallia minuta

Deze redelijk te houden orchidee groeit zowel op de grond als epifytisch.   Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Herkomst Midden- en het noordelijk deel van Zuid- Amerika op 200 tot 1500 meter hoogte. M. minuta bloeit met een wit bloempje van 1 cm die voorbij de hoogte van de bladeren komt.  

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Mediocalcar decoratum

Deze redelijk te houden orchidee  wordt opgebonden met wat mos op een stukje kurk aangeboden en kan direct op de achter- of zijwand geplaatst worden. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 30 graden). De plant heeft betrekkelijk veel licht nodig. 

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Platystele stenostachya

Deze redelijk te houden sterkere orchidee groeit in verschillende gebieden en van hoog tot laag en is daardoor beter dan gemiddeld aangepast op minder ideale omstandigheden, De bloei is uitzonderlijk klein maar dat maakt dit plantje dan ook een juweeltje.  Ook hier weer een hoge luchtvochtigheid maar laat de wortels niet permanent kletsnat.

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Pleurothallis grobyi

Deze redelijk te houden orchidee  wordt opgebonden met wat mos op een stukje kurk aangeboden en kan direct op de achter- of zijwand geplaatst worden vanwege zijn kleine afmeting ook prima op een tak. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Deze plant kan met kleine blaadjes hele bosjes vormen van 3 tot 4 cm. De plant bloeit regelmatig in het jaar met kleine 5 mm gele bloempjes. Oorsprong Costa Rica tot in Brazilië. 

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Restrepia trichoglossa

Ook dit orchideetje groeit het best epifytisch op een lichte standplaats met voldoende luchtvochtigheid en ventilatie. Zorg ervoor dat de voeten op kunnen drogen en plaats hem dus niet in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstallatie! 

€ 11,90

Stelis species

Alle orchideeën hebben een lichte, goed geventileerde plaats nodig met een hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid om op te drogen. Een plek direct in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstalatie is funest. De temperatuur mag tussen de 18 en 34 graden zijn en is dus in een normaal paludarium altijd goed. Ook dit orchideetje groeit het best epifytisch.

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1