Orchideeën zijn vaak wat lastig in een paludarium. Zorg ervoor dat de plant - en vooral de wortels - snel kunnen opdrogen en dat er ventilatie is op de standplaats.

Onderstaande orchideeën hebben zich bewezen in het paludarium!. Alle door ons verkochte orchideeën @ zijn geschikt voor een miniterrarium. 


Heatpack

Door de gestegen prijzen van heatpacks lukt het ons niet meer om in het nieuwe jaar gratis heatpacks toe te voegen aan uw plantenbestellingen. Wij adviseren met klem om bij verwachte temperaturen van beneden de 12 graden een heatpack bij te bestellen. Deze heatpacks werken circa 48 uur.

€ 2,50

  • Levertijd: 1-3 dagen1

@ Masdevallia minuta

Deze redelijk te houden orchidee groeit zowel op de grond als epifytisch.   Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Herkomst Midden- en het noordelijk deel van Zuid- Amerika op 200 tot 1500 meter hoogte. M. minuta bloeit met een wit bloempje van 1 cm die voorbij de hoogte van de bladeren komt.  @

€ 11,90

Plerothallis tribuloides

 

Pleurothallis tribuloides komt voor in delen van Mexico, Belize, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en deels in de Cariben. Ze groeien vooral in bomen op een paar honderd meter hoogte van een nevelwoud. Ze moeten geplaatst worden in mandjes of vastgebonden op hout of kurk.  Er zijn goede ervaring met wat sneller drogend boomvarenmateriaal en sphagnum als materiaal. De wortels mogen nooit kletsnat worden / blijven. Eigenlijk is het in ons paludarium een beetje te warm voor deze orchidee. Warmer dan 24 graden moet het eigenlijk niet worden. Het blad wordt ongeveer 7 cm lang.

€ 11,90

Masdevaliia nidifica

 

Masdevallia nidifica wordt gevonden in de winderige lagere nevelwouden op 450 tot 2500 meter hoogte in Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador en Peru. De temperatuur moet tussen de 13 en 26 graden zijn. 30 graden of warmer wordt niet echt gewaardeerd, dus niet te hoog in uw paludarium plaatsen. Ze hebben veel ventilatie nodig en de plant moet na het besproeien kunnen drogen.  Ze moeten in mandjes geplaatst worden of opgebonden worden op hout of kurk. Een mengsel van Sphagnum, bark en perlite is daarvoor geschikt. Ze mogen in dit mengsel niet kurkdroog staan maar zeker ook niet langdurig kletsnat.

€ 11,90

Pleorothallis tripterantha

 

Leuke orchidee met een zeer groot verspreidingsgebied van Costa Rica,  Panama,Colombia, Venezuela, Peru, Brazilië tot in zelfs in Argentinië. De tot wel 10 cm grote bladeren groeien met enkele cm afstand uit een kruipende wortelstok, die snel hele takken kunnen overgroeien. De hangende bloeiwijze komt van het late voorjaar tot in de zomer en heeft meerdere 1 cm grote geel tot oranje gekleurde bloemen. Deze in een paludarium eenvoudig te houden orchidee heeft redelijk veel licht nodig. De plant hoort opgebonden met mos op takken, achter- of zijwand gebonden te worden. Ook deze orchidee heeft ventilatie nodig en moet tussen de sproeibeurten goed kunnen opdrogen. 

€ 11,90

Pleurothallis rowleei

Deze kleine tot middelgrote orchidee doet het redelijk goed in het paludarium. De plant komt oorspronkelijk uit Costa Rica, Panama, Columbia en Ecuador, op een hoogte van 350 tot 1750 meter. Hij groeit daar op bomen op warme en wat koeler plekken. De bloemen zijn rood en ongeveer 7 mm groot en ontspruiten uit het bovenste deel van de bladeren. De plant heeft redelijk wat licht nodig en de temperatuur mag eigenlijk niet boven de 26 graden komen.  De vochtigheid moet hoog zijn maar de plant - en daarmee de wortels moet mede door een goede ventilatie - steeds droog kunnen worden. 

 

€ 11,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Orchidee 6

Informatie volgt!

€ 11,90

@ Masdevallia nidifica

Deze redelijk te houden orchidee groeit zowel op de grond als epifytisch.   Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). @

€ 11,90

@ Mediocalkar decoratum

Dit prachtig en  redelijk te houden orchideetje (oorspronkelijk uit Nieuw Guinea)  groeit zowel op de grond als epifytisch (het liefst epifytisch).  Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed (18 - 28 graden). Dit soort bloeit met prachtige okergele bloempjes met een oranje toefje .

€ 11,90

@ Pleurothallis minutalis

Deze redelijk te houden mini-mini-orchidee  wordt verkocht met worteltjes in een klein beetje  veenmos. Het plantje heeft kleine vlezige blaadjes die meer richting rond gaan dan erg langwerpig. Ze kunnen opgebonden worden en prachtig bloeien. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). 

€ 12,50

@ Pleurothallis sonderiana

Deze redelijk te houden orchidee  wordt in een potje verkocht. De vorm is wat dun sprietachtig. De orchidee kan natuurlijk ook opgebonden worden met wat mos op een stukje kurk. Hoewel de luchtvochtigheid hoog moet zijn moet de plant steeds kunnen opdrogen. Mensen met een paludarium houden de wortels / en het substraat vaak te nat. De temperatuur is in een normaal paludarium altijd goed  (18 - 28 graden). Oorsprong Zuid Amerika. @

€ 12,90

@ Restrepia trichoglossa

Ook dit orchideetje - overigens iets groter dan de andere door ons verkochte - groeit het best epifytisch op een lichte standplaats met voldoende luchtvochtigheid en ventilatie. Zorg ervoor dat de voeten op kunnen drogen en plaats hem dus niet in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstallatie! @

€ 12,90

@ Stelis species op hout

Alle orchideeën hebben een lichte, goed geventileerde plaats nodig met een hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid om op te drogen. Een plek direct in het sproeibeeld van een automatische sproeiinstalatie is funest. De temperatuur mag tussen de 18 en 34 graden zijn en is dus in een normaal paludarium altijd goed. Ook dit orchideetje groeit het best epifytisch. @

€ 14,90