Orchideeën zijn vaak wat lastig in een paludarium. Zorg ervoor dat de plant - en vooral de wortels - snel kunnen opdrogen en dat er ventilatie is op de standplaats.

Onderstaande orchideeën hebben zich bewezen in het paludarium! 

Er is bij PostNL nog steeds een behoorlijke vertraging. Deze week zijn 10 pakketten die maandag of dinsdag verstuurd zijn op vrijdag nog niet bezorgd (1/3  deel van de verzendingen van die dagen).  Om die reden hebben we besloten om tijdelijk de plantenverzending te stoppen. Met klanten die net voor de sluiting nog planten besteld hebben wordt middels een mail (dit weekend) overlegd wat de wensen zijn!


Macodes petola small

Deze orchidee wordt de juweelorchidee genoemd. Het is bij aankoop een betrekkelijk kleine orchidee die ook nog eens prijzig is. Enerzijds omdat hij weinig aangeboden wordt en er veel vraag naar is. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Oost Azië. De bladeren zijn prachtig koperkleurig met een goed zichtbare nerf en de bloeiwijze is wit.  De hoogte van de plant is 5 cm maar hij kan uitgroeien tot een lengte van 40 cm. De breedte is 5 cm en dit kan maximaal uitgroeien tot 10 cm. Het is geen gemakkelijke plant. 

€ 11,90

orchidee ?

€ 12,90

Maxillaria variabilis mini

Maxillaria variabilis komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Deze orchideeën groeien in verschillende biotopen o.a. op bomen. Het is niet eenvoudig om orchideeën in het paludarium goed te verzorgen. Voldoende licht, warmte, luchtvochtigheid, ventilatie en het tussentijds kunnen opdrogen van de wortels zijn de belangrijkste punten waar op gelet moet worden.

 

€ 11,90

Stelis species (opgebonden)

Dit leuke kleine orchideetje  is opgebonden met wat mos op een takje en kan zo in het paludarium worden geplaatst. Goed sproeien maar de wortels ook weer droog laten worden tussen de sproeibeurten. Zorgen voor voldoende ventilatie zonder tocht.

€ 16,90